Екипът на Световната здравна организация (СЗО), разследващ произхода на коронавируса,

...
Екипът на Световната здравна организация (СЗО), разследващ произхода на коронавируса,
Коментари Харесай

Разследващият екип на СЗО посети лабораторията в Ухан

Екипът на Световната здравна организация (СЗО), проверяващ произхода на ковид, завърши през днешния ден визитата си в изследователска лаборатория по вирусология в китайския град Ухан, съобщи Ройтерс.

Експертите са прекарали към три часа и половина в строго охранявания Ухански институт по вирусология, откъдето, съгласно някои тайни теории, е почнал да се популяризира коронавирусът в края на 2019 година

Повечето учени отхвърлят тази догадка, само че някои настояват, че вирусът, който в началото е имал натурален генезис, е бил употребен в лабораторни опити с хора и е бил пренесен отвън лабораторията посредством инфектиран неин чиновник.

"Много забавно. Много въпроси ", съобщи след излизането от лабораторията Теа Фишер, датска експертка, която е част от екипа на СЗО, в отговор на въпрос дали екипът е разкрил нещо.

Някои учени приканиха Китай да популяризира информация за образците на ковид, които са били изучавани в уханската лаборатория, с цел да се реши кой от тях най-вече прилича корона вируса САРС-Ков-2.

Световната здравна организация съобщи, че визитите на екипа й на обекти в Китай ще бъдат проведени от китайските домакини и че представителите на СЗО няма да могат да беседват с локални поданици заради рестриктивните мерки, въведени поради ковид.

Макар коронавирусът да се появи за първи път в Ухан, Пекин отхвърли, че той произлиза от Китай и съобщи, че е влезнал в страната с доставки на замразена храна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР