Екипът на Sportal.bg и на Sportal TV честити на своята

...
Екипът на Sportal.bg и на Sportal TV честити на своята
Коментари Харесай

Sportal.bg ви честити Рождество Христово!

Екипът на Sportal.bg и на Sportal TV честити на своята публика Рождество Христово!

Пожелаваме ви доста обич, здраве, шанс, триумфи в професионален проект, успокоение и наслади в персонален проект, както и неспиращи мотиви за усмивки. На светлия празник дано всички прекараме ползотворно времето с скъпите ни хора и с изключение на дарове, да си пожелаем нещо, тъй като на Коледа стават чудеса!

Честит двоен празник и на всички, носещи имената Христо, Кристина, Християн и техните производни!

Според Евангелието на Лука малко преди раждането на Исус майка му Мария, дружно със брачна половинка и, дърводелеца Йосиф, потомък на Давидовия жанр, отиват от Назарет във Витлеем (провинция Юдея), родното място на Йосиф. Римският император Октавиан Август (около 63 година прочие Хр. – 14 година сл. Хр.) издал заповед за изцяло броене на популацията в империята – в границите и тогава се намирала и Палестина. Всеки трябвало да се запише там, откъдето е родът му. Мария и Йосиф не могли да намерят място в странноприемницата и били принудени да се подслонят в една пещера отвън града, където пастирите затваряли овцете.

В мига на Рождеството в небето пламнала невероятна светлина, явил се ангел, който съобщил на намиращите се наоколо пастири, че на света е пристигнал Спасителят. Витлеемските пастири били и първите хора, които се поклонили на Исус. Младенецът Исус почитат и трима източни царе, доведени във Витлеем от изгрялата над мястото на събитието звезда. С Рождеството си Христос донася парченце от святостта на небесния мир. С неговото идване на земята се отбелязва началото на Новата епоха.

Честито Рождество Христово!

Екипът на Sportal.bg и на Sportal TV
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР