Екипът на специалния прокурор Робърт Мълър е казал на Белия

...
Екипът на специалния прокурор Робърт Мълър е казал на Белия
Коментари Харесай

Робърт Мълър не може да повдигне обвинения на Тръмп

Екипът на специфичния прокурор Робърт Мълър е споделил на Белия дом, че не може да повдигне обвинявания на президента Доналд Тръмп, без значение какви доказателства може да е събрал против него в следствието за съветска интервенция изборите в Съединени американски щати, съобщи юристът на Тръмп Руди Джулиани, предадоха Франс прес и ДПА.

Бившият кмет на Ню Йорк съобщи за Си Ен Ен и Фокс нюз, че екипът на Мълър, който проверява дали е имало съглашателство сред Русия и предизборния екип на Тръмп за изборите от 2016 година, е приел да се съобрази с напътствие на министерството на правораздаването от времето на президента Никсън, което е било доказано при ръководството на Клинтън. Според този документ не може да се повдигат обвинявания на настоящ президент.

"Могат единствено да създадат отчет. Не могат да повдигат обвинявания. Признаха го пред нас ", съобщи Джулиани.

Мълър бе назначен за специфичен прокурор преди тъкмо една година, на 17 май 2017 година Говорителят му Питър Кар отхвърли да разяснява изказването на Джулиани.

Ако казаното от Джулиани се окаже правилно, даже и Мълър да разполага с доказателства за наказуеми дейности на Тръмп, той ще може единствено да ги рапортува на министерството на правораздаването, на което е зависещ.

Докладът и описаните в него доказателства обаче биха могли да послужат за основа на възможна процедура за импийчмънт на Тръмп от Конгреса, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР