„Опустошителни факти“: Експерти казват, че документът на Джак Смит разкрива „необяснимото“ решение на съдия Кенън

...
Екипът на специалния прокурор Джак Смит в съдебно дело във
Коментари Харесай

Екипът на специалния прокурор Джак Смит в съдебно дело във вторник изложи потенциалните конфликти на интереси на адвоката на защитата в отговор на съдия Айлийн Кенън разследване по делото във Флорида срещу бившия президент Доналд Тръмп и двама съобвиняеми за задържането му на документи за националната сигурност и предполагаемите усилия да предотврати тяхното извличане.

Кенън по-рано този месец постави под съмнение използването от страна на Смит на голямо жури във Вашингтон, след като прокурорите вече повдигнаха обвинения на Тръмп и неговите съобвиняеми в Южния окръг на Флорида.

Екипът на специалния прокурор поиска изслушване дали клиентелата на адвоката Стенли Удуърд по делото представлява конфликт на интереси. Прокурорите казаха в документите от вторник, че Удуърд представлява съобвиняемия Уолт Наута, личен помощник на бившия президент, по делото и преди това е представлявал Юсил Таверас, който е посочен като „Служител на Тръмп 4“ в обвинителния акт и сега е свидетел на правителството , както и двама други потенциални свидетели.

Въпреки че правителството се опита да предостави запечатано досие с искането, за да очертае потенциалните конфликти, Кенън — действайки самостоятелно — го отхвърли и поиска причина за това голямото жури във Вашингтон все още заседава по делото, отбеляза главният редактор на Lawfare Роджър Парлоф.

След това Уудуърд обвини специалния адвокат в опит да „намали авторитета на съда върху производството“ и „подкопае адвоката -клиентски“ взаимоотношения без никакво основание, като използва голямото жури на окръг Колумбия за събиране на доказателства за случай, по който вече е повдигнато обвинение. Адвокатът също поиска да отмени предложените от бившия му клиент Таверас уличаващи показания срещу настоящия му клиент, Наута, за да запази целостта на производството и правото на Наута да избира своя адвокат.

... По сигнал на Кенън, Уудуърд обвини специалния адвокат, че се опитва да „намали авторитета [на Кенън]“ чрез злоупотреба с голямото жури на окръг Колумбия за събиране на доказателства за вече обвинен случай. ...
/4 pic.twitter.com/AhiXxehGUg

— Роджър Парлоф (@rparloff) 23 август 2023 г.

Нямаше друг избор освен да подробно Конфликтите на Удуърд в протокола поради запитването на Кенън, правителството предостави подробностите в отговора си във вторник, обясни Парлоф, наричайки подаването „опустошително“.

През март 2023 г., според подаването, специалният прокурор повика Таверас, когото Удуърд представляваше по това време, за да се яви пред голямото жури на окръг Колумбия. Преди това правителството е предупредило Удуърд за потенциален конфликт, но адвокатът каза, че не знае за такъв. След това, по време на свидетелските показания, Таверас лъжесвидетелства, отричайки да е обсъждал унищожаването на записите от видеонаблюдението с Карлос Де Оливейра. Правителството също така отбеляза, че адвокат на Тръмп е насочил Таверас към Удуърд и че тогава хонорарите му са били плащани от PAC на Тръмп за спасяване на Америка.

На 20 юни правителството уведоми Таверас чрез Удуърд, че е обект на разследване за лъжесвидетелстване в окръг Колумбия, мястото на предполагаемия инцидент. Голямо жури във Флорида повдигна първото обвинение на Тръмп относно задържането му на секретни документи по-рано същия месец и не посочи имената на Таверас или Де Оливейра.

„Целевото писмо до служител 4 на Тръмп изкристализира конфликт на лихва, произтичаща от едновременното представителство на г-н Удуърд за служител 4 на Тръмп и Наута“, пише специалният адвокат в документацията, обяснявайки, че ако Таверас коригира показанията си, за да избегне съдебно преследване, това ще уличи другия клиент на Удуърд, Наута.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР