Екипът на събра за вас най-важното от новините за 25

...
Екипът на събра за вас най-важното от новините за 25
Коментари Харесай

Новините - най-важното за деня, 25 октомври

Екипът на събра за вас най-важното от новините за 25 октомври, неделя:

Премиерът Бойко Борисов заяви във Facebook, че след два PCR теста от през днешния ден е позитивен с COVID-19. Той е на домашно лекуване и има общо неразположение.

Премиерът Бойко Борисов остава отпред на Министерски съвет макар дадения по-рано позитивен тест за ковид. Това оповестиха от държавната пресслужба на питане на Actualno.com.

Всички контактни лица на премиера Бойко Борисов влизат под карантина, заяви ръководителят на РЗИ София доктор Данчо Пенчев. Но кои в действителност са те?

Новината, че министър председателят Бойко Борисов се е заразил с ковид, мигновено провокира гърмеж от реакции в обществената мрежа Фейсбук.

От това което слушам, считам, че министър председателят е болен, а не просто възпален. Той обаче има лека форма на COVID-19. Това изясни пулмологът проф. доктор Коста Костов, ръководител на Експертния съвет за битка с ковид, в предаването „ 120 минути “ по БТВ.

В осъществяване на наредбите на РЗИ през днешния ден още веднъж си направих тест за ковид, поради новината за позитивния тест от през вчерашния ден на президента на Полша след присъединяване му в срещата на върха на самодейността " Три морета " в Талин на 19 октомври. Резултатът и от днешния ми тест е негативен. Нямам никакви признаци и недоволства, показва президентът Румен Радев в профила си във Фейсбук.

Броят на новите случаи на ковид означи лек спад и като безусловно число, и като %. За 24 октомври откритите случаи са 1 084, с 509 по-малко от записаните ден по-рано 5 589 инфектирани. Направени са по-малко проби - 7 094 по отношение на 9 831 ден по-рано, което е с 2 737 по-малко на дневна база. Така процентът на позитивните проби бележи лек спад и от 16,16 на 100 към този момент е 15,28 %.

Без никаква изненада, ситуацията с новия ковид в България продължава да се утежнява бързо на седмична база и нарастването на случаите да е покрай удвояване към този момент трета седмица. За интервала 19.10 - 25.10.2020 ударихме един куп нови отрицателни върхове и следва да забележим дали след седмица ще се усети някаква наклонност на смяна.

" За да се затегнат ограниченията против ковид, би трябвало да има хора, които да ги съблюдават ". Това разяснява пред Българска национална телевизия математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов, който е и статистикът на Националния действен щаб за битка с ковид.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация упорства за ясни ограничения и правила, при които се затварят хотели, заведения и заведения за хранене или се лимитира тяхната активност. За да има предвидимост за бизнеса, въпреки и в изискванията на световна пандемия и динамично-променяща се конюнктура, съгласно нас е належащо да се одобряват ясни правила за деяние, тъй че вложителите и работещите в туризма да не бъдат “изненадвани в последния миг ” с решения, поради които търпят финансови загуби, безапелационни са от Асоциацията.

„ Прибързано се направиха заключения за средносрочната бюджетна прогноза. Тя беше създадена в невиждана обстановка. В бюджета има ясно изразени цели, главно ориентирани към ограничения за превъзмогване на следствията от рецесията. Аз го назовавам антипандемичен бюджет, защото в него са заложени над 3 милиарда лв. за ограничения за битка против ковид, сподели пред БНР министърът на финансите Кирил Ананиев.

Няма несъгласие в нещата, които съм споделил. И 50 000 души да настояват, че едно нещо не е нелепост, то си остава нелепост, в случай че е нелепост. Това съобщи доцент Атанас Мангъров, който е безапелационен, че значима част от нещата за COVID-19, които се приказват, са погрешни.

" Повярвайте ми, този вирус не се е измъкнал по простъпка от лабораторията. Не, китайските управляващи не са толкоз глупави, че да го позволен. Той е съзнателно пуснат в природата като извънредно мощно и биологично оръжие, което може да убива в огромен мащаб, защото се популяризира във въздуха и е стабилно на околната среда “. Това декларира китайска вирусоложка по испанския канал " Телесинко ".

Рекордът за най-вече нови случаи на ковид по света е бил усъвършенстван за трети следващ ден. Това заяви през днешния ден Световната здравна организация, представена от Франс прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР