Екипът на Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" в Ловеч е

...
Екипът на Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" в Ловеч е
Коментари Харесай

С роботи-пчели библиотеката в Ловеч помага на най-малките да създават дигитални умения

Екипът на Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев " в Ловеч е закупил шест робота във формата на пчели по план "Забавно програмиране ", оповестяват от културната институция.

С тяхна помощ се уголемяват опциите за образование и за основаване на цифрови умения на най-малките. Проектът е финансиран по стратегия "Младежки действия " при Община Ловеч.

Забавното образование, с изключение на образуване и затвърдяване на познания, дава опция за надграждане на пространствената ориентировка на децата и предизвика тяхното логическо мислене. Действията на пчеличката се задават благодарение на няколко бутона, ситуирани върху горната повърхнина на играчката, които са задоволително ясно означени, с цел да предложат извънредно опростено другарство с детето и дават опция за програмиране на 40 стъпки, показват от библиотеката, оповестява Българска телеграфна агенция.

Първи са тествали роботите децата от детска градина "Снежанка ". Те са научили по какъв начин могат да ръководят занимателните пчелички, тъй че да ги отведат в мечтаната посока. Задавайки поредни команди посредством бутоните на пчелата, децата са основали стратегия, която тя извършва. По този метод възпитаниците на детската градина са създали своите първи стъпки в света на програмирането. Така се реализира тип другарство, при което детето ръководи пчелата и посредством нейното придвижване ревизира своите умения, поправя командите при потребност и се учи единствено, прибавят от културната институция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР