Екипът на проекта Bloodhound LSR обяви, че инициативата за постигането на

...
Екипът на проекта Bloodhound LSR обяви, че
инициативата за постигането на
Коментари Харесай

Bloodhound с нови високоскоростни тестове през октомври

Екипът на плана Bloodhound LSR разгласи, че инициативата за постигането на нов световен връх за оптималната наземна скорост ще бъде обновена с реални тестове през октомври тази година, а настоящото най-хубаво достижение се очаква да бъде атакувано към края на следващата година.

След провеждането на тестванията със скорост от 320 км/ч през октомври 2017 година, в този момент автомобилът ще бъде транспортиран до сухото езеро Hakskeenpan, Южна Африка, където поставената цел е достигането на скорост от 800 км/ч.

От Bloodhound разясняват, че след възраждането и рестартирането на проекта през март тази година, екипът е работил по наличната база, като е нанесъл корекции по окачването, добавили са спирачна система с парашут, нови сензори за налягане, пожарни сензори и други.

По време на тестванията през октомври, екипът на Bloodhound ще ревизира за първи път и функционалността на новаторската си инсталация за предаване на данни от автомобила в действително време, като за това ще разчитат на работата на стотиците интегрирани в автомобила датчици.

Въпреки че развиването на плана BLOODHOUND търпи съществено закъснение, най-много поради ограничение в средствата, главната цел на екипа продължава да бъде единствено една- регистриране на нов международен връх за максимална скорост от 1600 км/ч. Най-доброто достижение все още е 1277.985 км/ч и беше записано на 15 октомври 1997 година от Анди Грийн и Thrust SSC.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР