Екипът на президента на Украйна Володимир Зеленски покани гражданите на

...
Екипът на президента на Украйна Володимир Зеленски покани гражданите на
Коментари Харесай

Зеленски провежда конкурс за нови високоморални депутати в Украйна

Екипът на президента на Украйна Володимир Зеленски предложения жителите на Украйна да си подават кандидатурите за участие в неговата нова партия " Слуга на народа ", която ще се яви на предварителните парламентарни избори през юли, бидейки сигурен, че те могат да вземат властта от дискредитираната политическа класа, оповестява " Ройтерс ".

Кандидатите, които, сходно на някогашния комедиант, не би трябвало да имат предходен политически опит, могат да аплайват посредством уебсайт, в който да популяризират опциите си и да дават оферти за нови закони, прецизираха публични лица при стартирането на акцията на партията.

След това претендентите ще бъдат тествани благодарение на интернационалните компании. Представители на партията, кръстена на телевизионното шоу, което направи Зеленски прочут, може да употребяват детектор на лъжата, с цел да ревизират честността на претендента.

Партията на Зеленски няма депутати в сегашния украински парламент. Спечелването на предварителните избори ще му разреши да реши състава на новото държавно управление и да реализира промени, които биха могли да удовлетворят гласоподавателите му и интернационалните донори на Украйна.

Социологическите изследвания демонстрират, че партията на Зеленски ще завоюва изборите през юли, само че няма да има болшинство.

" Разбира се, че нашите съперници са политици от остарялата школа ", разяснява шефът на предизборния щаб Олександър Корниенко, допълвайки: " В момента се пробват да основат усещането, че с изключение на тях няма никой различен, кадърен да ръководи страната. "

Комикът Зеленски завоюва президентските избори през предишния месец със съкрушителна преднина, обещавайки да се бори с корупцията и нов метод за правене на политика в една от най-бедните страни в Европа.

Днешното известие за набирането на бъдещи депутати е в сходство с неортодоксалния жанр на осъществяване на акция от страна на Зеленски. В конкуренцията за президент той разчиташе най-вече на изявления в обществените мрежи и комедийни скечове, до момента в който избягваше обичайните политически манифестации. Той събираше хрумвания за политиката във Фейсбук.

" На първо място, този човек би трябвало да бъде високоморален, с дълбоки правила и с готовност да разбере и извърши дилемите, които украинското общество ще му сложи ", уточни водачът на партията Дмитро Разумков.

В телевизионното шоу Зеленски играеше преподавател по история, който инцидентно става президент откакто видео с него, в което приказва за корупцията, става доста известно. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР