Екипът на пловдивския кмет Здравко Димитров представи пред лидерите на

...
Екипът на пловдивския кмет Здравко Димитров представи пред лидерите на
Коментари Харесай

Обновяват Пловдив с проекти за 60 млн. лева

Екипът на пловдивския кмет Здравко Димитров показа пред водачите на политически групи в Общинския съвет опцията за финансиране на четири огромни инфраструктурни обекта от Фонда за градско развиване за Южна България по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020.

Проектите са:
- създаване на подлеза " Модър - Царевец " и реорганизация на ул. " Модър " в сектора от бул. " Коматевско шосе " до бул. " Хаджи Димитър "
- реорганизация на кръстовище на бул. " Цар Борис III Обединител " и бул. " Марица - юг " или прочут като пробива до Водна палата
- реорганизация на ул. " Даме Груев " в сектора от надлез " Родопи " до бул. " Македония "
- нов мост над река Марица, свързващ регионите " Северен " и " Западен ".

За да стартира публични договаряния с Фонда за приемането на заем за тези построяването на тези обекти, е належащо единодушието на Общинския съвет.

" Приключваме една доста тежка година, а идната няма да е по-лека, само че градът би трябвало да продължи да се развива. Обектите, които предлагаме, са с приблизителна стойност 60 млн. лв. и ще подобрят пътните връзки сред регионите и с тяхната реализация целим облекчение на трафика ", съобщи кметът Здравко Димитров.

Заместникът му Пламен Райчев изясни, че фондът финансира обекти, които са в подготвеност да започват. По думите му изискванията били доста положителни - предстоящата рента е 0,6% за период от 20 години и с 3 година гратисен интервал.

За останалите предпочитани инфраструктурни планове общината ще кандидатства за безплатно финансиране през новия програмен интервал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР