Екипът на отделението по очни болести в МБАЛ „Централ Хоспитал“

...
Екипът на отделението по очни болести в МБАЛ „Централ Хоспитал“
Коментари Харесай

Безплатни очни прегледи в МБАЛ „Централ Хоспитал“

Екипът на отделението по очни заболявания в МБАЛ „ Централ Хоспитал “ в Пловдив стартира безвъзмездни прегледи.

Кампанията ще се организира от 15 до 31 януари 2018 година със подпомагане на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите. За консултациите не се изискват посоки от персоналните лекари, само че е належащо пациентите да си запазят час на тел: 0879/097-074. Това може да стане след 8 януари.

Този път вниманието на офталмолозите е ориентирано към хората над 50 години, претърпели редица общи и местни болести, които повреждат очното дъно /б.а. - ретината/. В тази възрастова група е забележителен броят на страдащите от макулна недъгавост и диабетна ретинопатия, а те са причина за загуба на зрение при към 30 % от популацията в развитите страни, уточни началникът на отделението доктор Димитриос Власиадис.

Исхемията и възрастовите промени водят до тежки органични промени и загуба на зрителни кафези. Дори при транспарантни очни среди съществуването на органична увреда на ретината не разрешава на зрителния анализатор да схване и обработи информацията от околния свят.

Проследяването и профилактиката на диабетиците и хората във възрастта над 50 години е от значително значение за предварителната защита и ранната диагностика на болесттите на очното дъно. /Марица.бг
тагове мбал централ хоспитал очни прегледи правоверен медал на хоспиталиерите
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР