Екипът на Отделението по Неонатология в УМБАЛ-Пловдив“ спаси три бебета,

...
Екипът на Отделението по Неонатология в УМБАЛ-Пловдив“ спаси три бебета,
Коментари Харесай

Спасиха три екстремно недоносени бебета

Екипът на Отделението по Неонатология в „ УМБАЛ-Пловдив “ избави три бебета, родени с висока степен на недоносеност. Двете са момченца, едното от които е родено с тегло 860 гр., а другото – 1080 година, уточни началникът на отделението доктор Славея Неделчева. Малко по-голямо е третото – момиченце, което при раждането си е с тегло 1500 гр.

И трите деца се развиха доста добре и са изписани, откакто доближиха тегло 2300 – 2500 гр., сподели завеждащата. Според нея положителните резултати се дължат значително и на отличното съоръжение на отделението с новаторска инсталация – респиратори от последно потомство. Отделението е едно от най-модерните в страната, а екипът е един от най-опитните в развъждането на деца с рисково ниско тегло и в превъзмогване на рисковете за тях. Медиците оферират най-хубавата и всеобхватна грижа. Стремежът им постоянно е бил да следват научния напредък в региона на Неонатологията.

От близо 6 месеца в отделението, което е единственото от подобен мащаб в Южна България, се одобряват за лекуване освен недоносени бебета, само че и деца след тежки интервенции, които се нуждаят от специфични грижи, уточни доктор Неделчева. Това е повода 46-те кревати да бъдат непрестанно заети.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР