Екипът на отделението по Акушерство и гинекология в „УМБАЛ-Пловдив направи

...
Екипът на отделението по Акушерство и гинекология в „УМБАЛ-Пловдив направи
Коментари Харесай

Дежурните в АГ отделението на „УМБАЛ-Пловдив“ спасиха бебето на 26-годишна жена

Екипът на отделението по Акушерство и гинекология в „ УМБАЛ-Пловдив " направи най-големия подарък на пловдивско семейство часове преди настъпването на 2020 година, като избави бебето им.
„ 26-годишната майка дойде при нас след 19 ч. с недоволства, че от няколко часа не усеща придвижванията на детенцето си. При прегледа открих, че сърдечната периодичност е надалеч под нормата - 100-105 удара в минута, в случай, че би трябвало да е 120-160 и незабавно събрах екип за Цезарово сечение. Щастлива съм да кажа, че момченцето е добре, въпреки че се роди едвам 2100 грама и с височина 44 см ", показа дежурният доктор доктор Семра Халил. Днес неонатолозите от болничното заведение ще дадат малчугана на майката, а това е показателно, че всичко се развива обикновено.
Бебето е родено в 19,50 ч. и е последното за 2019 година, в която са проплакали към 700 деца. Семейството е извънредно признателно на лекарите от УМБАЛ-Пловдив. Те били доста разтревожени, тъй като тази бременност е първа за младата жена и по време на раждането очаквали с голяма паника появяването на момченцето.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР