Екипът на Министерството на земеделието, храните и горите работи за

...
Екипът на Министерството на земеделието, храните и горите работи за
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието Янко Иванов: Българското селско стопанство поддържа стабилни макропоказатели

„ Екипът на Министерството на земеделието, храните и горите работи за основаване на условия за усилване на пазарната ориентировка, за повишение на продуктивността и конкурентоспособността на земеделското произвеждане. Това ще докара до повишаване на физическия размер на продукцията и добавената стойност от бранша “, съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов при връчването на премията „ Еврофермер за 2018 година ” на сп. „ Агробизнесът“, оповестяват от МЗХГ.

Той акцентира, че земеделието е стратегически бранш, който има основна роля за стабилността на националната стопанска система. „ Българското селско стопанство поддържа постоянни макропоказатели – следи се растеж на създадената от него брутна добавена стойност, на предприемаческия приход и на вложенията, ориентирани към рационализация на стопанствата. Работи се и в посока реализиране на стандарти за сигурност на храни и фуражи, запазване на околната среда, както и хуманно отношение към животните “, сподели още заместник-министърът.

Доц. Иванов награди тазгодишния притежател на наградата „ Еврофермер за 2018 година “ Боян Бурчин, който се занимава с развъждане на зърнени култури.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР