Екипът на Министерство на земеделието, храните и горите ще положи

...
Екипът на Министерство на земеделието, храните и горите ще положи
Коментари Харесай

Консултативен съвет по тютюн се проведе в земеделското министерство

Екипът на Министерство на земеделието, храните и горите ще постави старания преходната национална помощ за тютюнопроизводителите да бъде изплатена допустимо най-рано през 2021 година, тъй че средствата да дойдат в точния момент. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри по време на Консултативен съвет по тютюн, извършен посредством видеоконферентна връзка, оповестиха от ведомството.

Танева е пояснила, че новият Индикативен график ще бъде показан при привършване на тазгодишния, когато се направи оценка на осъществяването му.

Министърът е предложила изследване на опцията по време на изкупните акции на тютюн да има обезпечаване на самостоятелен държавен специалист в обособените области. Той би трябвало да следи за осъществяването на договорите, с които са регистрирани производителите, в посока по-стриктна регулация, за да се наблюдава обстановката при изкупните цени. Тя е призовала сектора да даде оферти за облекчение на работата в бранша.

Танева е припомнила, че позицията на страната ни е да резервира всички вероятни принадлежности за поддръжка в Новата ОСП, в това число и Националната преходна помощ, с нова референтна дата. Общо изкупените количества тютюн в страната за 2019 година, декларирани от преработвателите, са в размер на близо 10 хиляди тона. Те възлизат на стойност над 34,8 млн. лева

Засадените площи със сортовете Ориент, Бърлей и Вирджиния са 3 616 ха. Произведената продукция възлиза на 6481 тона. Средният рандеман е 1833 кг/ха. Към момента по оперативни данни за акция 2020 година са засадени 4153 ха тютюн. Пропадналите площи са 3,87 ха. До в този момент са реколтирани 3888 ха. Произведената продукция е 5141 тона, при междинен рандеман 1320 кг/ха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР