Екипът на кметство Марково подготви проект за обновяване на парка

...
Екипът на кметство Марково подготви проект за обновяване на парка
Коментари Харесай

Обновяват парка в Пловдивския Бевърли хилс

Екипът на кметство Марково приготви план за възобновяване на парка в селото. С него администрацията се надява да завоюва 9740 лева, които да вложи в ремонта.

Паркът в Марково не е ремонтиран съвсем от 40 година Преди две години успяхме да създадем с трошляк градинките, разяснява кметът на Марково Пламен Кабаков. 

Ако сумата бъде отпусната от ПУДООС, администрацията има намерение да възобнови пейките и осветлението, също по този начин да озелени пространствата. Предвидено е още слагането на бетонови маси с шах табли за посетителите. И не на последно място да се ремонтира чешмата.

Голяма част от работите се планува да бъдат свършени с непринуден труд от хора в селото. Така ще се пестят средства и ще останат повече пари за закупуването на нови пейки, осветяване.

Паркът на Марково е притегателно място за доста от жителите на селото. Той се намира в центъра на обитаемото място, само че от години не е обновяван заради неналичието на средства. От приложените фотоси по плана излиза наяве, че осветителните тела в парка са изгнили и потрошени. Много от тях не работят. Разбити и изгнили са и пейките. Същото е ситуацията и с чешмата, която от години не работи.

Това е първият план, който кметството единствено приготви и внася в ПУДООС за утвърждение. Но в селото, известно като Пловдивския Бевърли хилс поради големите къщи във вилната зона, е основан Инициативен комитет. Неговата цел е с напъните на локалните да се вземат решение проблеми на обитаемото място, най-много инфраструктурни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР