Екипът на кандидата за президентския пост в Украйна Володимир Зеленски,

...
Екипът на кандидата за президентския пост в Украйна Володимир Зеленски,
Коментари Харесай

Екипът на Зеленски: Няма смисъл от публични дебати с Порошенко

Екипът на претендента за президентския пост в Украйна Володимир Зеленски, водещ в първия избирателен тур, не вижда смисъл той да взе участие в телевизионни диспути с настоящия държавен глава Петро Порошенко, класирал се втори. Това съобщи съветникът на Зеленски Руслан Рябошапка, съобщи ТАСС.

"Въпросът е защо да бъдат дебатите? За това, че индивидът е бил 5 години на висшия пост в страната и е могъл на всички да потвърди и изясни с делата си? Ако имате проект за 5 години напред, за какво не сте го създали тогава? " - сподели Рябошапка пред украинската Обществена телевизия, поканила за диспути двамата претенденти, които ще се състезават на втория тур на 21 април.

В най-скоро време Зеленски ще показа пред гласоподавателите подробна стратегия и хората от своя екип, уточни съветникът му. Той посочи, че не вижда смисъл "да се разискват с Порошенко тези лица и проектът за дейности ". "Може ли да има въпрос към Зеленски от Порошенко, който го счита за марионетка на (украинския милиардер Игор) Коломойски? Може би е по-добре той да провежда диспути с Коломойски? ", добави Рябошапка. В момента присъединяване в телевизионни диспути на двамата спечелили в първия тур от президентски избори не е наложително в Украйна. Внесени в Народното събрание законови ремонти обаче ги плануват като наложителен детайл от процедурата, припомня ТАСС.

Ако Володимир Зеленски завоюва президентските избори, в УКрайна "няма да се промени нищо, с изключение на елита ", разяснява пред украинската телевизия "Нюз уан " Вадим Рабинович, водач на партията "Опозиционна платформа - За живота ". "Президентските компетенции в Украйна са лимитирани, по тази причина новият държавен глава няма нищо да промени ", предвижда той.

По думите на Рабинович, "той може да назначи министър на защитата, министър на външните работи, общоприет прокурор (...) Всичко това не са кардинално значими въпроси. Той не може да сътвори коалиция, той няма нищо в Народното събрание. Новият президент нищо няма да реши ", счита политикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР