Екипът на Jaguar Special Vehicle Operations разработи преработена версия на

...
Екипът на Jaguar Special Vehicle Operations разработи преработена версия на
Коментари Харесай

JAGUAR XE SV PROJECT 8 подобри собствения си рекорд на пистата NÜRBURGRING NORDSCHLEIFE

Екипът на Jaguar Special Vehicle Operations създаде модифицирана версия на суперавтомобила XE SV Project 8, която незабавно потвърди своите свръх благоприятни условия, подобрявайки един от най-впечатляващите върхове на модела. Спиращо дъха време от едвам 7 минути и 18 секунди беше належащо, с цел да бъде преодоляна с лекост една обиколка на 20 километровата писта Nürburgring Nordschleife. Новото достижение е с 2.9 секунди по-бързо от предния връх, подложен през ноември 2017 година, като е и със 7 секунди по-бързо спрямо който и да е различен автомобил с 4 порти.
Начело с Винсент Радермекер новият Jaguar XE SV се завърна на немската писта в двуместна версия Track Pack. Суперавтомобилът разполагаше с адаптивно окачване, което беше нагласено в състезателен режим за писта. Предният сплитър и карбоновия спойлер също бяха точно настроени и спомогнаха за неповторимия връх, който надали скоро ще бъде усъвършенстван.
Джамал Хамеди, Главен инженер в Jaguar Special Vehicle Operations, гордо споделя: “Първоначалният връх на Jaguar XE SV Project 8 на пистата Nürburgring показва рисковите благоприятни условия и показване на един от най-бързите серийни коли. Пробуден от спортната си визия, екипът на SV знаеше, че Project 8 може да бъде още по-бърз. Новият формален връх е голяма победа за всички, които участваха в плана и минаха всички граници, с цел да подобрят извънредния Project 8 за нашите клиенти.”
Задвижван от 5.0-литров Supercharged V8 с 600к.с. Jaguar XE SV Project 8 е кадърен да развие скорост от 100 км/ч за по-малко от 3.7 секунди, като с лекост може да доближи до 320 км/ч. Интересно е да се означи, че Project 8 има изцяло плоска кора в долната част на шасито, която подкрепя аеродинамиката на автомобила.
Лимитираната серия на Project 8 ще се създава за последно тази година и има три характерни версии: Олекотеният двуместен Track Pack, употребен на пистата за рекорда Четириместен вид със същият аеродинамичен пакет и ръководство като Track Pack версията Спецификацията Touring с предпазлив спойлер – ултимативната суперкола под прикритие – с едвам 15 извънредни екземпляра за целия свят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР