Екипът на един от най-богатите хора на света представи проект,

...
Екипът на един от най-богатите хора на света представи проект,
Коментари Харесай

Бил Гейтс представи работеща без вода тоалетна за $200 млн.

Екипът на един от най-богатите хора на света показа план, който ще може да реши един от главните проблеми в страните от Третия свят - неналичието на вода и нуждата от пестенето й. Милиардерът Бил Гейтс сподели тоалетна, която работи без вода и канализация. Цената на създаването е към 200 млн. $, оповестява Bloomberg, представен от профит.бг.

„ Има единствено няколко неща, за които обичам да приказвам повече, в сравнение с за тоалетни ”, пошегува се филантропът, представяйки плана си в Туитър. Моделът на иновационното устройство бе показан на ревю в Пекин. Както Гейтс изяснява, въпросната тоалетна пести вода, тъй като на процедура не се включва към канализацията. Отпадъците се трансформират в чиста вода благодарение на химически реагенти.

Разработката на санитарното устройство е траела над 7 години. Основателят на Майкрософт отбелязва още, че иновационната тоалетна ще редуцира количеството на отходните артикули. А в страните от Третия свят да вземем за пример това ще помогне да се понижи рискът от инфекциозни болести и да редуцира разноските за битка с ниското качество на водата и неприятните санитарни условия с 233 милиарда всяка година.

Проектът е финансиран от Бил и Мелинда Гейтс, притежатели на най-големата частна филантропска организация в света.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР