Екипът на Димитър Бербатов излезе с позиция, в която твърди,

...
Екипът на Димитър Бербатов излезе с позиция, в която твърди,
Коментари Харесай

Бербатов: Изпълкомът грубо нарушава устава на БФС!

Екипът на Димитър Бербатов излезе с позиция, в която твърди, че съвещанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 година, както и решенията, взети на него, са изцяло нелигитимни и взети посредством жестоко тъпчене на Устава на БФС.

Според Устава - съвещание на Изпълнителния комитет на БФС се привиква от президента, първия вицепрезидент или различен вицепрезидент, 5 работни дни преди самото съвещание с писменна покана, изпратена по е-поща или факс, или посредством връчване персонално против автограф на ВСИЧКИ членове на Изпълнителния комитет. Поканата съдържа дневния ред на съвещанието, дата, място и час на провеждането му. Справка - чл.50 от Устава на БФС.

Това обаче не се е случило.

„ 1. Поканата за съответното съвещание на Изпълнителния комитет на БФС е подписана от Борислава Михайлов. Към момента на свикването на това съвещание Борислав Михайлов не е нито президент, нито първи вицепрезидент, нито вицепрезидент на БФС. Справка - Търговския указател към 19.08.2021 година

2. Петър Стефанов Величков като пълновръстен член на Изпълнителния комитет на БФС не е получавал писмена покана по е-поща, факс или посредством връчване против автограф за това съвещание на изпълкома. Т.е. - не са поканени ВСИЧКИ членове на Изпълнителния комитет ", се споделя в писмото.

Според него поканите до защити членове на Изпълнителния комитет - а не до ВСИЧКИ, са изпратени два календарни дни преди самото съвещание на Изпълнителния комитет, с което не е спазено и предизвестието от 5 работни дни.

Освен това невният ред на нелигитимно свиканото съвещанието на Изпълнителния комитет не включва точка, обвързвана със свикването на Конгрес на БФС. В тази връзка, имайки поради, че огромна част от членовете на Изпълнителния комитет не са участвали на съвещанието, а са били показани посредством пълномощни, не е имало по какъв начин да бъдат авансово осведомени съответно за това, че ще се разисква свикването на Конгрес на БФС на 18.03.2022 година, и надлежно не е имало по какъв начин да упълномощят съответно представляващите ги сътрудници да изразят с гласоподаване тяхната воля в тази връзка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР