Екипът на ДГС-Преслав ще предостави на желаещи от населените места

...
Екипът на ДГС-Преслав ще предостави на желаещи от населените места
Коментари Харесай

Горски предоставят 3 000 кубика дърва за жителите на Преслав и Върбица

Екипът на ДГС-Преслав ще даде на искащи от обитаемоте места във Върбица и Велики Преслав 3 000 кубически метра дърва за огрев за идната зима. По-голямата част от декларираните количества към този момент са получени, остава да се доставят още 700 кубика, като част от тях са добити, само че следва превоза им до обитаемоте места.

Според шефа на стопанството инж. Янко Йорданов, в случай че времето се резервира без смяна, поръчките към жителите на селата ще бъдат изпълнени доникъде на месец ноември.

„Много сме удовлетворени от взаимната си работа с управлението на ДГС-Преслав. И през тази година поръчките към селата се извършват регулярно“, разяснява кметът на община Върбица инж.Мердин Байрям.

На среща с управлението на горското стопанство и кметовете на обитаемоте места от общината бяха разисквани доставките на дърва за огрев в региона преди началото на отоплителния сезон. Инж. Янко Йорданов изясни, че с всяка минала година се усилват декларираните количества от физически лица и все пак поръчките се извършват в период.

„Винаги сме се старали да предоставяме с приоритет дърва за популацията. От 3 година съм шеф на ДГС-Преслав и за мен обезпечаването на топлото за хората от селата е измежду първостепенните ми задания. За всички нас, чиновниците от стопанството, е непростимо да не доставим в точния момент дърва за огрев на жителите на дребните обитаеми места, в които няма тържища за дървен материал“, безапелационен е Йорданов.

Следващата среща сред кметовете на обитаеми места от община Върбица и управлението на ДГС-Преслав ще бъде на 31 октомври.

На нея ще се рапортува по какъв начин вървят доставките по селата. Периодичната съгласуваност и обмяна на информация се прави по концепция на зам.-министъра на МЗХГ Атанас Добрев. Подобни срещи се организират и в останалите стопанства в системата на Североизточното държавно дружество.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР