Екипът на Дарикрадио представи в галерия “Оборище5 чернобели портрети, заснети

...
Екипът на Дарикрадио представи в галерия “Оборище5 чернобели портрети, заснети
Коментари Харесай

Вижте тези лица: Нови портрети на Симеон Сакскобургготски, Цветана Манева, Димитър Бербатов и още 23 именити българи

Екипът на Дарик радио показа в изложба Оборище 5 ” чернобели портрети , снимани на типичен кино уред, които показват значими посетители на радиото. Фотографиите са 26 на брой и по този нетрадиционен метод медията отбелязва 26 години от своето основаване.

Фотографиите са направени в студиото на Дарик, на един и същи стол, от Константин Вълков , програмен шеф на радиото. Куратор на изложбата е Мариета Ценова .
 Димитър Бербатов Димитър БербатовКонстантин Вълков
Българското национално Дарик радио навърши 26 години през януари. Стартирало лъчение на 21 януари 1993 година, радиото е очевидец на протичащото се в страната през последния четвърт век. Изложбата е наречена “ гоСТОЛюбив ” - като знак на стола, на който гостите на радиото сядат всякога, с цел да чуят слушателите гласа им. Като знак на това, че гостите на радиото постоянно са добре пристигнали в студиото, без значение от гледната им точка, от позицията, която пазят.
 Райна Кабаиванска Райна КабаиванскаКонстантин Вълков-->
“Столът на Дарик е гостолюбив и комфортен , предразполагащ и другарски настройващ. Той е в услуга на всички жанровете в говоренето – изявленията, монолози, диспути, разкази, послания, апели, заявления, манифести…, ” споделя кураторът Мариета Ценова.
 Н.В. Симеон II Н.В. Симеон IIКонстантин Вълков
Чернобелите портретни фотографии от поредицата “ гоСТОЛюбив ” основават паралелна образна история на радиото. За фотографиите е открита елементарна формула, която дипломатично се повтаря - един стол, една камера и опцията да се надгради анонимността на гласа с документален портрет.
 Мариус Куркински Мариус КуркинскиКонстантин Вълков
Всички фотографии са снимани на филм с аналогова камера, в интервала от 22 декември 2018 до 25 февруари 2019 година. Уникалните 26 нови портрети на Н.В. Симеон II, Цветана Манева, Мариус Куркински , Райна Кабаиванска, Димитър Бербатов и още 21 именити българи можете да видите до 17 март в изложба “Оборище 5 ”.
 Теодора Духовникова Теодора ДуховниковаКонстантин Вълков
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР