Екипът на BNews се свърза с политолога Арман Бабикян по

...
Екипът на BNews се свърза с политолога Арман Бабикян по
Коментари Харесай

АРМАН БАБИКЯН ЕКСКЛУЗИВНО ЗА BNEWS: Управляващите са неадекватни! Борисов първо не знае за какво става въпрос с ЧЕЗ, после иска са участва! ПатрЕотите всички знаем защо ги събраха...

Екипът на BNews се свърза с политолога Арман Бабикян по настоящите тематики, които тресат страната - ЧЕЗ, разпада при ПатрЕотите и цялостната политическа конюнктура.

- Как бихте коментирали това, което се случи към сключването на договорката с ЧЕЗ и това което ръководещите споделят? Оказва се, че не е истина - от Чехия ги опровергават?

- Това, което ръководещите демонстрираха в тази договорка е, че не са съответни. Първо министър-председателят сподели, че не знае защо става въпрос, че това е договорка сред две частни компании и страната няма да взе участие, по-късно страната изиска да взе участие в договорката. Това демонстрира една комплицираност и че той не знае по какъв начин да постъпи. Тези дейности, които включват страната, демонстрират, че е неприятен собственик.

- Как ще коментирате разрива в „ Обединените патриоти “ и непрекъснатите кавги, които стават измежду тях, в това число през днешния ден кавгата сред Волен Сидеров и Валери Симеонов, за изявлението му против съветския патриарх Кирил?

- Проруските изяви на „ Атака “ и Вътрешна македонска революционна организация са от дълго време известни. Вели са флагове по не едно събития и е видно чии ползи пазят. За следващ път заемат проруска позиция. По-скоро изненадващо е смелото и много заслужено изявление на Валери Симеонов. Коалицията им е известно за какво е събрана, с цел да оцелеят в границите на ръководството.

- Говори се, че Движение за права и свободи дърпа конците им и стои зад тях.

- Говорят се доста неща. За кой дърпа конците им и в чия услуга работят можем да съдим по дейностите на министрите от обединението, в сравнение с по държанието на депутатите им в Народното събрание. Поведението на министрите е повече показателно, в сравнение с това, което става в Народното събрание.

- Смятате, че изявлението на Симеонов е вярно?

- Един уважаващ себе си политик не може да адмирира сходно отношение към президента, а това е българският президент. Подобно държание няма по какъв начин да бъде толерирано. Ако някой почита страната си, би трябвало да реагира по този начин. Ние неколкократно ставаме очевидци на сходни обиди и за българския език, и за Македония, а този свещеник ни размаха пръст и ни сподели пред коя кръв да скланяме глави. Русия наподобява е към момента страна, в която духовния й лидер е под ръководството на държавното ръководство, а не под това на паството му.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР