Екипът на българина д-р Румен Хичев разработва препоръки за националния

...
Екипът на българина д-р Румен Хичев разработва препоръки за националния
Коментари Харесай

Българин съветва Белия дом за борбата с вируса

Екипът на българина доктор Румен Хичев създава рекомендации за националния щаб към Белия дом за битка с епидемията. И той, като доста други специалисти, счита, че би трябвало да има всеобщо тестване за ковид.

„ Притеснението ми, главно е това, че сега, както в Съединени американски щати, по този начин и в България, има избран брой хора, наречени асимптомни или малосимптомни носители, които заради това, че нямат недоволства или недоволствата им са напълно леки, им разрешава, без да осъзнават, да популяризират вируса “, счита доктор Хичев.

Именно това усложнява битката с вируса – здравните управляващи не знаят къде са инфектираните и накъде да насочат напъните си.

„ Смятам, че да се разпознава казусът едвам сега, в който пациентът прекрачи прага на болничното заведение или лекарския кабинет с недоволства, това значи постоянно да вървим след вируса, до момента в който не знаем къде са тези асимптомни носители “, добавя лекарят.

Д-р Хичев счита, че би трябвало да се пристъпи бързо към скрининговото тестване, което да даде по-добра картина на размера на епидемията – като в Съединените щати, по този начин и в България.

Според доктор Хичев обаче ограниченията против ковид в Америка са малко закъснели и не обгръщат цялата страна – доста губернатори чакаха до последно да издадат заповеди за карантина.

Доктор Хичев похвали българските управляващи за бързата реакция, само че това не е задоволително. „ Мерките се взеха относително и бяха всеобхватни, за разлика от тези, които следим в Съединени американски щати. В България са всеобхватни, което е добре.

Трябва да се организира едно всеобхватно, нападателно, скринингово изследване – подчертавам  всеобхватно, нападателно, колкото се може по-бързо и се разпознават всички тези огнища на картата на страната, където има нараснало разпространение “, поучава лекарят.

По думите на доктор Хичев сред 50% и 65% заразяванията идват от хора без признаци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР