Екипът на "Аварийно спасяване Пловдив" организира дарителска кампания за закупуването

...
Екипът на "Аварийно спасяване Пловдив" организира дарителска кампания за закупуването
Коментари Харесай

Преди хелипоктерите: Събират 30 000 лв. за високопроходима линейка

Екипът на "Аварийно избавяне Пловдив " провежда дарителска акция за закупуването на автомобил, който да бъде оборудван като офроуд кола за спешна помощ.
"Тази кола за спешна помощ ще съставлява добре оборудван джип, който е високопроходим. В него ще има нужната здравна инсталация, с цел да може да се правят животоспасяващи дейности още по време на път ", изясни ръководителят на доброволното формирование "Аварийно Спасяване Пловдив " Георги Влайков пред "България заран ".

Той акцентира, че сега избавителни екипи постоянно вървят с часове пешком до мястото на случая, повече лишава и свалянето на потърпевшия.

"Времето е от огромно значение. Една такава високопроходима кола за спешна помощ би избавила човешки животи. Тя ще се употребява за труднопроходими терени, освен планински. Например като при наводнението в село Бисер, където имаше потребност от подобен автомобил ", означи Влайков.

Автомобилът ще коства към 30 000 лева, с оборудването и образованието на екипа. Идеята е той да е бюджетен и с евтина поддръжка. Според ръководителя на доброволното формирование, в страната има потребност от 12-16 такива коли за спешна помощ.

"Не може за една избавителна акция в Странджа да се чака автомобил от Пловдив. В "Аварийно избавяне Пловдив " ще има три екипа, които ще бъдат подготвени. Много е значима ролята на водача, който да знае по какъв начин в сложна обстановка и терени да стигне до мястото на случая. Ще бъдат подготвени и парамедици, само че е доста значимо водачът да ги върне безвредно. Офроуд шофирането няма нищо общо с шофирането по асфалт ", акцентира Георги Влайков пред Bulgaria ON AIR.

До момента са събрани към 7 000 лева Всички получени дарения ще бъдат регистрирани. Организаторите на акцията се надяват в границите на месец да бъде събрана сумата за закупуването на автомобила, с цел да стартират работа по превръщането му в кола за спешна помощ.

Влайков акцентира и нуждата от медицински хеликоптери у нас.

"Планината стана доста съвременна през последните години - провеждат се разнообразни надпревари, при които се случват и произшествия. Важно е да може да се стигне бързо до мястото, където има потърпевши ", добави Влайков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР