Екипът на Астън Мартин определено беше приятната изненада на откриващия

...
Екипът на Астън Мартин определено беше приятната изненада на откриващия
Коментари Харесай

Шефът на Астън Мартин каза кога в отбора ще разберат колко точно са напреднали

Екипът на Астън Мартин несъмнено беше приятната изненада на откриващия кръг за сезон 2023 във Формула 1. В Гран При на Бахрейн новият водач на отбора от Силвърстоун Фернандо Алонсо се качи на подиума, финиширайки трети, а неговият съотборник Ланс Строл се класира шести, макар че кара с контузени китки на „ Сахир “.

До това положително класиране на двамата се стигна с помощта на доста мощното спортно движение и по-ниското изхабяване на гумите, които AMR23 показва по отношение на колите на Ферари и Мерцедес. Според шефа на Астън Мартин Майк Край обаче към момента не би трябвало да се вършат крайни изводи, че неговият тим е вторият най-силен във Формула 1. Според него би трябвало да минат още най-малко 3-4 кръга, с цел да се види действителното систематизиране на силите.

„ Съгласен съм, че ние направихме огромен скок напред. Щеше да е феноменално, в случай че бяхме спечелили надпреварата – сподели Крак при гостуването си в подкаста F1 Nations – Направихме доста добра стъпка напред, само че това беше единствено първото съревнование за сезона. Мисля, че би трябвало да изчакаме още 3-4 надпревари преди да забележим какъв брой тъкмо сме напреднали. “

След сполучливото показване в Бахрейн Астън Мартин заема втората позиция в класирането при конструкторите с актив от 23 точки и пасив от 20 по отношение на водачите от Ред Бул. На „ Сахир “ „ биковете “ завоюваха двойна победа с помощта на Макс Верстапен и Серхио Перес.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР