Екипът на американския президент Доналд Тръмп готви пакет от санкции

...
Екипът на американския президент Доналд Тръмп готви пакет от санкции
Коментари Харесай

До дни САЩ налагат санкции на Турция заради С-400

Екипът на американския президент Доналд Тръмп готви пакет от наказания против Турция, поради покупката на съветските системи С-400, които Анкара извърши, предава Bloomberg, цитирайки свои източници.
Администрацията на Тръмп е избрала един от трите пакета ограничения, които се плануват при такива случаи от Закона за Противодействие на американските противници посредством наказания (CAATSA). Планът би трябвало да бъде утвърден от самия президент, с цел да влезе в действие.
Според хора осведомени със случая, концепцията е глобите да бъдат оповестени в края на идната седмица. Администрацията на Тръмп желае да изчака в Турция да отбележат годишнината от опита за прелом в страната, която ще се организира в понеделник, с цел да няма нови обвинявания от страна на Анкара, че Съединени американски щати са били забъркани в несполучливия опит за промяна на властта.
В петък Русия достави на Турция първия пакет от С-400, а през уикенда съветски самолети донесоха на Анкара в допълнение съоръжение за ракетните системи.
Заради доставките най-голямата стопанска система в Близкия изток съвсем несъмнено ще бъде подложена на наказателни ограничения от Съединени американски щати. Законът задължава Тръмп да избере минимум пет от 12-те разнообразни наказания - от леки до тежки - щом доставката бъде доказана.
Южната ни съседка няма да успее да се измъкне от глобите, макар спешната дипломация, която организира незабавно след първите доставки на ракетите.
Военният министър Хулуси Акар се чу по телефона с американския си сътрудник Марк Еспър и го увери, че покупката на С-400 не значи смяна в стратегическата ориентировка на страната му.
Придобиването на С-400 от Русия  " не е желание, а нужда ", споделил Акар и добавил, че Турция ще обмисли офертата на Съединени американски щати за закупуване на система за противовъздушна защита " Пейтриът ".
Няма да оказват помощ и уверенията на Анкара, че че С-400 няма да бъде интегрирана в системите на НАТО и затова няма да съставлява опасност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР