Екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ – Мездра чества своя

...
Екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ – Мездра чества своя
Коментари Харесай

Отрупаха с цветя и подаръци персонала и пациентите в АГО - Мездра

Екипът на Акушеро-гинекологичното поделение в МБАЛ – Мездра празнува своя професионален празник – Деня на родилната помощ, по-известен като Бабинден. Кметът на общината инж. Генади Събков, секретарят Севдалина Джамбазка и шефът на дирекция „ Социални и филантропични действия “ Елена Нанова отрупаха с цветя и дарове завеждащия отделението доктор Владимир Цеков, шефа на болничното заведение доктор Илияна Михайлова и целия личен състав на АГ отделението.
Подаръци получиха двете момиченца Виктория и Ванеса и техните майки Христина Кьосева и Паолина Младенова. За щастливите майки това е второ раждане, а в къщи ги чакат татковците – „ майстори “, дружно с по-големи момченца.
Д-р Владимир Цеков и екипът му почерпиха гостите и припомниха, че за 2018 година 197 са родените деца, от тях - две двойки близнаци. Завеждащият отделението показа какви са най-спешните потребностите на отделението, а кметът даде обещание подпомагане за поддържане на високото равнище на родилното и улеснение работата на лекари и акушерки.
По-късно кметът посети и първото за 2019 година бебе, родено на 2 януари – Васил Николов от Мездра и последното за 2018 година – Цветозар Митев от село Боденец, роден на 31 декември. Момците получиха с изключение на играчки и сребърна гривничка с червен конец – срещу уроки и за шанс.
От 1951 година 21 януари е разгласен за Ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите.
Бабинден е един от огромните национални женски празници, отдаден на "бабите " – дамите, които помагали при раждане на младите булки и невести. Обредността през този ден е подчинена основно на желанието да се засвидетелстват респект и почитание към възрастните дами, "бабували " на родилките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР