Екипът на Actualno.com събра за вас най-интересното от прегледа на

...
Екипът на Actualno.com събра за вас най-интересното от прегледа на
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 21 октомври

Екипът на Actualno.com събра за вас най-интересното от прегледа на печата за 21 октомври, понеделник.
Вестник Сега
Данъчни облекчения за развъждане на деца в размер на 1 239 493 лева са употребили фамилиите през 2018 година, демонстрира отчет на финансовото министерство. Сумата е пренебрежимо дребна и съставлява 0.03% от всички доходи от подоходни налози. По закон за първо дете отстъпката е 200 лева, за две - 400 лева, а 600 лева - за три и повече деца. Това са суми, които се приспадат от годишния приход на един от двамата родители. Всяко държавно управление идва с заричане да вкара фамилно подоходно облагане като мярка за поощряване на раждаемостта. България обаче остава с най-скромни данъчни отстъпки за фамилиите в Европейски Съюз. Финансовото министерство се оправдава, че за сметка на това имаме ниска ставка на облагане на приходите - 10%.
Вестник Труд
Победителят в кметските избори в София ще се дефинира на балотаж сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, сочи проучване на социологическата организация „ Сова Харис “, извършено по поръчка на „ Труд “. На първия тур досегашната кметица на столицата би получила 31,2% от всички гласоподавателите на общината, а някогашният омбудсман – 24,7%. На втория тур упованията са Фандъкова да вземе 37,6 на 100, а съперничката й Манолова – 28,5%. Коалицията ГЕРБ-СДС ще бъде с най-вече общински съветници. Ето и изследването, дружно с разбора на социолога Васил Тончев.
Вестник 24 часа
Въпреки възмущението, което породи с антисемитски коментар претендентът на “Демократична България ” за общински консултант в София Тома Белев, дясната коалция няма да го вади от листата си, стана ясно в неделя. Според партийните водачи Белев се е извинил и това било задоволително. “Г-н Белев сервира своите извинения обществено. Фразата е явно извадена от подтекста, явно несъответствуваща презентация ”, отбрани го съпредседателят на обединението и водач на “Да, България ” Христо Иванов. В обединението неговата партия взе участие със зеленото придвижване на Белев и с ДСБ.
Вестник Монитор
Любимият на генерации българи артист Стефан Данаилов е по-добре, в схващане е, диша без уред, само че към момента е в реанимацията на Военно-медицинска академия. „ Лекарите не дават и на нас повече информация, към момента е рано да се каже по кое време ще бъде изведен от реанимацията. Успяхме да се забележим за няколко минути и той, естествено, сподели, че желае да си върви у дома “, показа за „ Монитор “ племенницата на звездата, режисьорката Росица Обрешкова. Режимът на визити при Мастъра е извънредно стеснен, защото и най-малката зараза би могла да бъде високорискова за положението му при отслабената му имунна система. Обрешкова помоли за схващане към роднините, които се тревожат за близкия си човек и му пазят спокойствието, а и те самите не знаят по какъв начин медиците ще продължат с лекуването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР