Екипът на Actualno.com събра най-важното от деня в няколко заглавия.

...
Екипът на Actualno.com събра най-важното от деня в няколко заглавия.
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 август

Екипът на Actualno.com събра най-важното от деня в няколко заглавия.
СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА ЗАРАДИ ВЪЗМОЖНА ОПАСНОСТ НА ВОДАТА В СОФИЯ
Столичният общински консултант Симеон Славчев сезира прокуратурата поради опасения, че " Софийска вода " АД ще употребява пречистващ химикал, който може и да е рисков за човешкото здраве, заяви той самият. Става въпрос за гръцки артикул (коагулант), против който е имало тъжба, само че Комисия за защита на конкуренцията в последна сметка не намира съображение да я вземе под внимание.
" РОСАТОМ ОФИЦИАЛНО ВЛЕЗЕ В ПРОЦЕДУРАТА ЗА  СТРОЕЖ НА АЕЦ " БЕЛЕНЕ "
Руската корпорация " Росатом " публично подаде заявление в границите на процедурата за стратегически вложител, който да осъществя плана АЕЦ " Белене ". Според пиар организацията, отговаряща за връзките с обществеността на " Росатом ", Националната електрическа компания (НЕК) е приела заявката. Припомняме, че през днешния ден, 19 август, изтича крайният период за подаване на заявки. След това страната би трябвало да направи " къс лист " с желани претенденти, като ще изиска от тях обвързваща оферта.
`БАРОМЕТЪР ": СЛАВИ ТРИФОНОВ Е НОВИЯТ БАРЕКОВ, ЩЕ ПОЛУЧИ ПОД 2% ДОВЕРИЕ
" Новият състезател " на българската политическа сцена Слави Трифонов и вероятно основана от него партия, би би получила 1,7% при осъществяване на парламентарни избори с капацитет да „ открадне “ гласоподаватели от по-малките партии, които сега означават отлив на утвърждение, като ВОЛЯ, Атака и Бареков. " Това демонстрира изследване на социологическа организация " Барометър ".
ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ: ТУРСКИ ВОЙСКИ ПРЕДПРИЕХА НАСТЪПЛЕНИЕ В СИРИЯ
Министерството на външните работи на Сирия разгласи, че турски бронетранспортьори са нарушили границата и са влезнали в град Саракиб, оповестява сирийската държавна телевизия, окачествявайки дейностите на Турция " акт на експанзия ". Уточнява се, че все още военната техника се движи към град Хан Шейхун в провинция Идлиб (Идлеб), сражения за отвоюването на която води армията на сирийския президент Башар Асад.
ДЕНЯТ НА ИСТИНАТА ЗА HUAWEI: ЩЕ ГИ ПОЖАЛИ ЛИ ТРЪМП ИЛИ ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛИ ОТ Съединени американски щати
Дали Доналд Тръмп ще удължи лиценза на Huawei за Съединени американски щати или ще наложи тотална възбрана на китайския колос? Напоследък този въпрос си задават всички, които наблюдават сагата сред най-силната страна в света и една от най-мощните софтуерни компании.
ПОЧИНА ЖОРЖ ГАНЧЕВ
На 79-годишна възраст умря известният държавник и политик Жорж Ганчев. Георги Ганчев Петрушев е роден през 1939 година Няколко пъти е претендент за президент, депутат, създател и ръководител на Българския бизнес блок), български и английски фехтувач (състезател и треньор), английски и американски сценичен и кинодеец (актьор, режисьор, сценарист, драматург, продуцент), американски и български публицист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР