Екипът на Actualno.com представя основните акценти в новините от днешния

...
Екипът на Actualno.com представя основните акценти в новините от днешния
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 5 август

Екипът на Actualno.com показва главните акценти в новините от днешния 5 август, сряда.
Протестите: Ден 28 - Бурята отвя няколко палатки, само че не и блокадите
След 20:00 ч. в по този начин наречения триъгълник на властта още веднъж се събраха протестиращи на разнообразни възрасти. Мнозина носят и знаците на митинга - тикви и тухли. Обстановката е спокойна. В региона има полицейско наличие.
Смайващ слух от редиците на ГЕРБ: Борисов излиза в отпуск, Сачева довършва мандата
Очаква се през днешния ден министър председателят Бойко Борисов да разгласи на изключителна конференция, че се отдръпва от поста министър -председател. Причината, която щял да изтъкне е стягане на редиците на ГЕРБ за изборите. До тогава той щял да е в отпуск. Като негов заместител Борисов щял да уточни общественият министър Деница Сачева.
Цветеслава Гълъбова: Защо пускаме 12 000 на стадиона, само че разгласяваме митингите за рискови? (ВИДЕО)
" Този път митингите не са небогати и гладни хора. Ние отново сме най-бедни в Европа, само че сме и най-корумпирани. Това е митинг против метода, по който се ръководи страната. Това са интелигентни, младежи, които към този момент не желаят да напущат страната, те желаят да донесат тук това, което са видели в чужбина ", смята доктор Гълъбова.
Осман Октай пред Actualno.com: Борисов подава оставка още през днешния ден
Октай разви няколко сюжета за излизане от патовата политическа обстановка, в която се намира страна. Той даже предвижда провеждането на два следващи парламентарни вота с продължаващо по-дълго от нормалното ръководство на служебно държавно управление.
Жената на Лозан Панов осъди медия на Пеевски за клюка
Съпругата на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Елисавета, дефинитивно осъди две издания на " Телеграф Медиа " ЕООД за клюка, оповестява " Де Факто ". Става въпрос за " Монитор " и " Телеграф " - медии, които са свързвани с депутата Делян Пеевски, като той публично е издател на " Телеграф ".
Румен Радев: Нужни са промени в Конституцията
Липсата на задоволително гаранции за самостоятелна и ефикасна правосъдна система основава рискове пред развиването на България като демократична и съвременна страна. Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията. Това съобщи президентът Румен Радев по време на съвещание на Правния съвет към президента.
Начинът на живот – главната причина за рак
Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Русия, ученият на Руската академия на науките Андрей Каприн описа за факторите, влияещи върху развиването на рака.
Българската ваксина против COVID-19 без финансиране - за какво?
Проектът е кандидатствал за 300 000 лева, които ще оказват помощ на учените да проведат Фаза 1 - клинични тествания на хора. Защо Фонд " Научни проучвания " остави плана на Българска академия на науките измежду запасите, а отпуска средства за разработка, обвързвана с вируса и климатичните промени - казусът е остарял, обвързван със самата процедура на одобрение на плановете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР