Екипът на Actualno.com подбра за вас най-интересното от новините днес,

...
Екипът на Actualno.com подбра за вас най-интересното от новините днес,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 17 юни

Екипът на Actualno.com подбра за вас най-интересното от новините през днешния ден, 17 юни.
ОТ Съединени американски щати ОФИЦИАЛНО НИ ПРЕДЛОЖИХА ДОГОВОР ЗА ОСЕМ ИЗТРЕБИТЕЛЯ F-16
тделът за военно съдействие към Посолството на Съединени американски щати в София публично показа през днешния ден на българското Министерство на защитата предложениe за подписване на контракт, съдържащо вероятно съглашение за придобиването от страна на България на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и обвързваните с него системи за дълготрайна употреба и поддръжка, както и цялостна подготовка на водачи и спомагателен личен състав. Това оповестиха от посолството на Съединени американски щати у нас.
НАД 100 СЕМЕЙСТВА ЗАПЛАШЕНИ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ДОМ ЗАРАДИ ФАЛИТ НА ЗАВОД В РУСЕ
Заплашени да останат на улицата са над 100 фамилии след банкрута на цех „ Захар Био ” в Русе. За покриване на отговорностите ще бъдат продадени материалните активи, в това число и ведомствените жилища, което тормози хората, които от години живеят в тях, заяви Българска национална телевизия. Според отчета на синдика захарната фабрика е изпаднала в неплатежоспособност поради наложените ограничавания на европейския и международен пазар.
ПРОФ. МИХАИЛ КОНСТАНТИНОВ:МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ВЕЩАЕ КАТАСТРОФА НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ
" Опитът с машинното гласоподаване, който получихме от евроизборите на 26 май, е драматичен ", счита ръководителят на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов. При 40% от машините имаше неточност, 1200 устройства се издъниха, съобщи той в утринния блок на Нова телевизия. Експертът въпреки всичко посочи, че проблемите с устройствата за гласоподаване не са се отразили на резултата от европейските избори. Според него обаче не по този начин ще стоят нещата на локалния избор, където той предвижда злополука.
КОРНЕЛИЯ НИНОВА: НА ГЕРБ ИМ ПРЕДСТОИ ВСИЧКО ТОВА, ПРЕЗ КОЕТО НИЕ МИНАХМЕ
" На ГЕРБ им следва всичко това, през което минахме. Няма да им е леко. " Това предвижда водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Когато подавах оставката си, смятах, че по този начин е морално и почтено. Дадох излаз разногласията в партията да се решат по най-хубавия метод. По две аргументи я отдръпнах. Моята неточност е, че не реших вярно събитията. Започна търговия за Българска социалистическа партия. Започнаха лобита, групи и предприемачи да си вършат проекти, да си излъчват претенденти, започнаха да се притискат хората. Видях, че всичко, което правехме се разсипваше. Не допусках, че всичко това ще се случи. Втората причина бе реакцията на членовете и симпатизантите на партията ", изясни още тя за отдръпването на оставката ѝ.
ВИДНИ МАКЕДОНСКИ УЧЕНИ НЕ ПРИЗНАВАТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА БЪЛГАРИН
Твърд отвод да бъде приет Гоце Делчев за българин - това е гласът на учените от Северна Македония за момента. На първо място срещу е македонският историк проф. Драги Георгиев, шеф на Института за национална история. Той е лидерът на македонските учени в взаимната комисия по историческите въпроси, основани на база Договора за добросъседство със Северна Македония.
ТОВА МОЖЕ ДА СРИНЕ " СИСТЕМАТА ЕРДОГАН "
Падне ли Истанбул, ще рухне един от главните стълбове на властта на Реджеп Ердоган. Битката е за добре напълнената хазна на града, която обезпечава разточителен живот на родственици на президента и свързани с него предприемачи, написа Даниел Белут в разбор за Deutsche Welle. Истанбул е безспорният стопански център на Турция. В града на Босфора се основава съвсем една трета от Брутният вътрешен продукт на страната (31%). Затова градската администрация постоянно разполага с доста пари. Не е изненадващо, че в акцията за кметските избори всичко се върти главно към парите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР