Екипът на А1 събира рекордна сума по програмата за дарителство

...
Екипът на А1 събира рекордна сума по програмата за дарителство
Коментари Харесай

Екипът на A1 дари дари 137 хил. лева в полза на социални каузи

Екипът на А1 събира рекордна сума по програмата за дарителство на работното място през 2023 година - тя възлиза на 86 995 лв.. Впоследствие компанията прибавя още 50 хиляди лв. към даренията на чиновниците.

Така собщата сума от 136 955 лв. A1 ще поддържа 11 обществени дела и организации. Програмата се реализира в партньорство с фондация BCause.

Редовните дарения на работното място в телекома се случват от 2003 година насам. Програмата е семпла и комфортна - всеки чиновник може да избере сума по желание от месечната си заплата в интерес на една или повече обществени дела.

Сферите, които екипът на А1 поддържа, са детското здраве, по-доброто обучение, уязвими възрастни хора, екология и отбрана за животните.

„ Фонд за лекуване и рехабилитация на деца " е най-предпочитана идея от чиновниците на телекома, 35% от даренията отиват към нея. Целта ѝ е подкрепяне на родителите на малолетни деца с хронични болести за финансиране на лекуване и постоянни медицински процедури.

Компанията взема поради противоположната връзка от своите чиновници и по този начин след последното допитване в екипа през миналата година в програмата са добавени две нови организации с екологична устременост, като с това вероятните дела към този момент са 11 на брой.

„ Дарителството на работното място е една от най-дългосрочните начинания на компанията. Всяка година щедростта на нашите чиновници ме изненадва прелестно и ме кара да се усещам горда, че съм част от този екип. Все повече чиновници желаят да работят за компании, чиито полезности съответстват с техните. Осигуряването на лесна за потребление платформа за подаяние на работното място ни оказва помощ да създадем същинска просвета на предоставяне и правене на положително. “, споделя Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ на А1 България.

През 2023 година в програмата са се присъединили рекорден брой донори от А1 – над 400, като техният брой за последните 2 години е повишен с над 25%. Увеличило се е и междинното месечно подаяние, като за предходната година то е на стойност 28 лв., а върхът за ежемесечно подаяние от един чиновник е 200 лв..

„ Щастливи сме, че към този момент 20 години сме дружно с А1 и хората в компанията в пътя им на донори по ведомост. Компанията означи нов триумф през миналата 2023 година, плод на последователността на сърцатия екип, който поздравяваме. Резултатите са освен в рекордното нарастване на броя донори и финанси, само че и в устойчивостта, която това носи на организациите-получатели - с цел да се грижат по-добре за заболели деца и за такива в риск, за възрастни, за природа и за обучение. “, показа Елица Баракова, изпълнителен шеф на фондация BCause.

Освен позитивната противоположна връзка от екипа, доказателство за триумфа на програмата е „ златният “ знак за дарителство и доброволчество, най-високото отличие на премиите Годишен знак „ Отговорна компания – виновни чиновници “, проведени от bCause, БАУХ, БДВО и БАКСОС.

В допълнение на дарителството по ведомост А1 годишно провежда многочислени начинания в интерес на обществени дела за своите чиновници. Примери за такива са „ Ден на положителното “, включващ и благотворителен базар, както и общо 1600 доброволчески часа, вложени от екипа за разнообразни акции в интерес на обществото.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР