Екипът медицински експерти на Световната здравна организация пристигна днес в

...
Екипът медицински експерти на Световната здравна организация пристигна днес в
Коментари Харесай

Експерти от СЗО пристигнаха в Китай, за да разследват коронавируса

Екипът медицински специалисти на Световната здравна организация дойде през днешния ден в Китай, с цел да помогне да бъде разследвана епидемията от ковид, заяви в Женева шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от Ройтерс.

Тедрос, който в края на януари посети Пекин, с цел да беседва с президента Си Цзинпин и китайски министри, се върна със съглашение да бъде изпратена интернационална задача. За да бъде получена зелена светлина от китайското държавно управление за екипа, който съгласно Тедрос ще наброява сред 10 и 15 души, бяха нужни съвсем две седмици.

СЗО с обезпокоително предизвестие за китайския ковид

В Китай има 40 235 доказани случая на заразяване и 909 смъртни случая, а също и 319 случая в още 24 страни, съобщи той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тедрос изрази безпокойствие от случаите, за които в края на предходната седмица оповестиха европейските управляващи, за разпространяване на вируса от човек на човек при хора, които не са посещавали Китай.

"През последните дни станахме очевидци на някои притеснителни случаи на предаване (на вируса) от хора, които не са посещавали Китай, каквито бяха случаите, за които рапортуваха Франция през вчерашния ден и Обединеното кралство през днешния ден ", сподели той. /
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР