Екипът, който ще придружава американския президент Доналд Тръмп на световния

...
Екипът, който ще придружава американския президент Доналд Тръмп на световния
Коментари Харесай

Тръмп води цяла армия в Давос

Екипът, който ще съпровожда американския президент Доналд Тръмп на международния стопански конгрес в Давoс, в Швейцария, наподобява на дребна войска – самолети, хеликоптери, лични антитрористични сили. От Вашингтон до Цюрих Тръмп ще лети с „ Еър форс 1 “ (Air Fоrce One) – два изцяло оборудвани във военно и техническо отношение самолети „ Боинг 747 “. Те ще бъдат съпроводени от три товарни самолета, които ще превозят хеликоптерите, лимузините, колите, моторите и защитата от кортежа на 45-ия американски президент.

Към тази ескадрила ще бъде добавен и още един аероплан – „ Боинг E-4B “, който играе ролята на мобилен, боен, команден център при спешни обстановки и може да засече даже ориентирана нуклеарна бомба.

От Цюрих до планинския курорт в източна Швейцария Тръмп ще бъде превозен с хеликоптера, прочут като „ Марин 1 “ (Marine One). Той ще бъде съпроводен от още две машини на американската войска и два хеликоптера на швейцарските служби.

Ако времето е неприятно обаче, пътуването по въздух отпада и американският държавен глава ще бъде превозен с авто конвой. А той ще включва две безусловно идентични лимузини – в едната ще пътува Тръмп, а другата е за илюзия.

И още: кола за спешна помощ, два профилирани автомобила на мобилната централа и сигурността, ванове с съпътстващите публицисти и личен състав на президента, чиновниците по сигурността, включително антитерористично звено и разследващ екип, цяла армада от военна или полицейска защита на мотори. В всички те ще бъдат следени от въздуха от специфичен хеликоптер, оповестява bTV.

Целият антураж на американския президент за визитата и присъединяване му в икономическия конгрес в Давос явно ще надвиши 1700 души. Това обаче няма да е връх – международните организации напомнят, че преди 18 години почти толкоз са придружавали и Бил Клинтън.

Тръмп и Швейцария
Отказ от Парижкото съглашение за климата и слагане ползите на Америка над всички – тази политика на американския президент не се нрави на честолюбивите швейцарци, които ревностно пазят своята природа и търгуват с целия свят.

Неправителствената организация КАМПАКС поде акция поканата към Тръмп за присъединяване във форума да бъде оттеглена.
„ Отчитаме, че каквото направи за една година на този пост, е по-лошо в сравнение с чакахме. Най-добре ще е в случай че швейцарското държавно управление се съобрази с нашите безпокойства и да го помоли да си остане у дома и да си гледа „ Фокс нюз “ по пижама “, споделя президентът на неправителствената организация Андреас Фраймюлер.

Жителите на Давос се притесняват, че наличието на Тръмп ще провокира гнева на природозащитниците, а градът им ще стане сцена на бурни митинги. Но хотелиерите са удовлетворени.

Същевременно през днешния ден в Берн няколкостотин антиглобалисти стачкуваха против организирането на годишния интернационален стопански конгрес в Давос и против наличието на Тръмп. Демонстрантите носеха лозунги, на които пишеше: „ Борете се против форума, против Тръмп, против капитализма! “ и „ Изяжте богатите! “.

С Тръмп или без Тръмп, за сигурността на форума ще се грижат 5000 служители на реда и бойци, а ограниченията за сигурност ще надвишават 9 млн. $.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР