Екипът има много планове за бъдеща разработка. Един от тях

...
Екипът има много планове за бъдеща разработка. Един от тях
Коментари Харесай

Ученици от СМГ създадоха платформа за свързване с бизнеса

Екипът има доста проекти за бъдеща разработка. Един от тях е прибавянето на тест за асортимент на фрагменти преди изявлението, както и видеа с теоретична част от стажовете и практиките

Идеята за Headstarter идва, тъй като осезаемо се усеща неналичието от нещо сходно. След несполучливия опит на учениците от СМГ Надежда и Алекс да си намерят работа през ваканцията двамата вземат решение да се заемат с виновната задача да трансформират това и да оказват помощ на съучениците си.

Всичко стартира с включването им при започване на образователната година в програмата Teenovator, чиято цел е основаването на стартъп клубове в българските учебни заведения. В началото концепцията е доста всеобхватна, само че благодарение на още другари - Радостина и Рангел, съумява да се събере в съответна рамка и зазвучава напълно реалистично. С помощта на екипа на Teenovator уеб сайтът headstarter.eu съумява да започва през месец май и в този момент в него попадат няколко разнообразни оферти за стажове.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Един по-различен ъгъл

" Teenovator и менторите от програмата ни направляваха през цялата година и ни дадоха доста скъпи препоръки, които ни оказват помощ и в този момент. Те ни предложиха един нов взор, който излиза от теорията, която учим в учебно заведение, и ни хвърлиха напряко в практиката. В началото никой от нас си нямаше визия какво е това " стартъп ", а пък думата " бизнес " свързвахме с костюмари с куфарчета. Сега четем публикации и следим бизнес новините ", споделя Надежда Цачева пред " Капитал ". Екипът на Хeadstarter се състои от 7 души. Това са Надежда Цачева, Алекс Цветанов, Радостина Богословова, Рангел Плачков, Ивана Панева, Лазарина Попова и Борис Владимиров. В началото младежите са четирима, а след това към екипа се причисляват и другите трима.
Разбира се, да създадеш лична платформа си е огромно предизвикателство, изключително когато си към момента 11 клас. На учениците им се постанова сами да създадат всичко по уеб страницата - дизайн, бекенд, база данни и други, като в това време търсят сътрудници и поставят старания да запазят отличния си триумф в учебно заведение. В последна сметка съумяват и резултатът е налице.

Няколко работодателски организации, както и обособени компании демонстрират интерес и им оказват нужната поддръжка. БСК, БАУХ и БЕСКО са сътрудници по програмата, а с бизнеса младежите споделят основно посредством обществената платформа LinkedIn. Благодарение на нея се свързват непосредствено с рекрутъри и експерти по човешки запаси, както и с работодателски организации.

Поглед напред

Екипът има доста проекти за бъдеща разработка. Един от тях е прибавянето на тест за асортимент на фрагменти преди изявлението, както и видеа с теоретична част от стажовете и практиките. Голямото идно събитие обаче е националното съревнование, където всички стартъп планове от клубовете на Teenovator се презентират пред жури и вложители. То ще се организира в края на годината, като най-хубавият тим от България взе участие в интернационално съревнование и има опцията да завоюва стипендии в Watson University, в американския щат Колорадо.

Надежда споделя, че екипът ѝ се готви занапред за значимия ден и се надява, че ще завоюва. Нейните проекти да вземем за пример са да замине да учи в чужбина, само че след това да се върне в България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР