Екипажите на трите кораба са тясно специализирани за вземане на

...
Екипажите на трите кораба са тясно специализирани за вземане на
Коментари Харесай

3 кораба на НАТО пазят преминаващите в Черно море

Екипажите на трите кораба са тясно профилирани за взимане на ограничения против морски мини, с цел да се обезпечи сигурността на пасажерските и търговски кораби.
Това сподели на конференция през днешния ден в Бургас капитан Втори сан от Кралските военноморски сили Джъстин Хайнс, пълководец на противоминната група кораби.

Корабите дойдоха в Бургас на 9 февруари и ще останат в морския град до 11 февруари.

Групата е в състав от флагмански транспортен съд на Кралските Военноморски сили, транспортен съд на турските Военноморски сили - вид минен ловджия и транспортен съд на румънските Военноморски сили - вид миночистач. Брифингът с публицисти се организира на борда на флагманския транспортен съд HMS ENTERPRISE.

През идната една година трите кораба ще правят действия в Черно море и Източното Средиземноморие.

Ученията, които организираме, ни дават опция да променим ролята си доста бързо от образователна във военна, в случай че настъпи рецесия или спор, сподели капитан Джъстин Хайнс.

Капитан-лейтенант Абдула Илдъз, пълководец на турския минен ловджия сподели, че преди три дни по време на обучение в региона на румънското пристанище Констанца са разкрили и обезвредили остаряла дънна мина. Подобен тип мини през Втората международна война са били употребявани против подводници, съобщи Илдъз.

Дънната мина, която открихме бе на огромна дълбочина и точно поради това не е представлявала заплаха за комерсиалните кораби. Не знаем обаче къде и на какво ще се натъкнем, по тази причина постоянно би трябвало да сме готови. Някой мини се задействат единствено от звука на преминаващ транспортен съд, сподели турският пълководец.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР