Екипажите на два танкера са евакуирани след мистериозни инциденти в

...
Екипажите на два танкера са евакуирани след мистериозни инциденти в
Коментари Харесай

Мистериозни нападения в Оманския залив срещу два танкера, свързани с Япония

Екипажите на два танкера са евакуирани след мистериозни произшествия в четвъртък в Оманския залив,.На борда на плавателните съдове е имало гърмежи и пожари, само че моряците са невредими. Единият танкер е плавал под флага на Маршаловите острови, а другият - на Панама, само че има подозрения, че сред двата има връзка, тъй като са превозвали товари за Япония. Това става в миг, когато японският министър-председател Шиндзо Абе завършва двудневно посещаване в Иран.

Засега няма удостоверение от управляващите на Оман и на Обединените арабски емирства, в чиито териториални води предишния месец бяха развалени четири танкера, отбелязва Ройтерс.

Японското държавно управление съобщи, че има информация за нахлуване в Ормузкия пролив против два танкера, пренасящи " обвързван с Япония " товар, показва ДПА. Министърът на стопанската система, търговията и индустрията Хирошиге Секо сподели, че екипажите са евакуирани и няма потърпевши.

Японската компания " Кокука Сангьо " съобщи, че има информация за нахлуване против управлявания от нея танкер " Кокука кърейджъс " в региона на Ормузкия пролив. Според нея никой не е потърпевш. Всички 21 членове на екипажа са филипинци. Говорителят сподели, че " Кокука кърейджъс " не е заплашен от поглъщане, а товарът от метанол е недокоснат.

Иранската осведомителна организация ИРНА заяви, че танкерът " Фронт олтеър ", потърпевш при нахлуване в Оманския залив, е потопен. Норвежката компания " Фронтлайн ", която е притежател на кораба, съобщи обаче, че той гори, само че не е потопен, съобщи Ройтерс. Танкерът е превозвал 75 000 тона нафта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР