Екипажи на самолети МиГ-29 от Трета авиобаза, в състава на

...
Екипажи на самолети МиГ-29 от Трета авиобаза, в състава на
Коментари Харесай

Български и гръцки пилоти отработиха предаване на самолет нарушител

Екипажи на самолети МиГ-29 от Трета авиобаза, в състава на българските Военновъздушни сили (ВВС), и на самолети F-16C/D от авиобаза Неа Анхиалос в състава на Военновъздушни сили на Гърция направиха през днешния ден тренировки за рационализиране на дейностите си по приемане и предаване на аероплан извършител във въздушното пространство на двете страни в границите на учението Green Bridge – 2023. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата (МО).



Военнотранспортен аероплан С-27J „ Спартан “ на гръцките Военновъздушни сили извърши ролята на отклонил се от полетния проект пътнически аероплан (самолет нарушител). В първата част от подготвителните дейности, той бе прехванат от екипажите на гръцките изтребители, съпроводен и предаден на българските дежурни екипажи. Те от своя страна извършиха задачата по Air Policing, като го принудиха да кацне на Летище Пловдив.

През втория стадий на тренировката „ самолетът извършител “ бе ескортиран от българските изтребители МиГ-29 и бе предаден във въздуха на двойката F-16. Тяхната задача бе да го съпроводят за кацане на указано гръцко летище. Тренировъчните дейности се реализираха с действително приемане и предаване на ръководството на екипажите от съответните национални центрове за ръководство и докладване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР