Екипажът ще вижда през бронята какво се случва наоколоБританският танк

...
Екипажът ще вижда през бронята какво се случва наоколоБританският танк
Коментари Харесай

Англия приема на въоръжение танк с изкуствено зрение

Екипажът ще „ вижда през бронята ” какво се случва в близост

Британският танк Streetfighter II е оборудан със система за изкуствено зрение
(снимка: British Army / YouTube)

Британската войска се снабди с модифициран вид на танка Challenger 2, приспособен за пердах в градски условия. Новата машина се назовава Streetfighter II и се отличава със система за изкуствено зрение, която разрешава на екипажа да „ вижда през бронята ” .
още по тематиката
62-тонната бойна машина към този момент е минала сполучливо проби на подготвителния полигон в Солсбъри. Танкът, предопределен за боеве в урбанизирани местности, е оборудван с булдозерна лопата и система за допълнена действителност Iron Vision.

Високотехнологичната система предава изображения от външните камери за кръгово наблюдаване към знаците в шлемовете на танкистите, с помощта на което те могат да виждат „ през бронята ” какво се случва в близост – а това от значително значение при пердах в градски условия.

В допълнение, Streetfighter II има модифицирани отсеци за снарядите и нова информационна система. Танкът е оборудван още с 60-мм миномет и отдалечено ръководен модул с тежка картечница, наред със общоприетата 7,62-мм картечница. Прави усещане и камуфлажният му външен тип.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР