Екипажът на руския самолет Су-57 от пето поколение, докато е

...
Екипажът на руския самолет Су-57 от пето поколение, докато е
Коментари Харесай

Нови видове ракети и бомби са тествани на Су-57 в Сирия

Екипажът на съветския аероплан Су-57 от пето потомство, до момента в който е в Сирия, тества най-новите модели ракетни и бомбени оръжия. Това съобщи началникът на военния отдел на Руската федерация Сергей Шойгу, говорейки на последната среща на Министерството на защитата с присъединяване на съветския президент Владимир Путин.

Според него, в допълнение към тестване на оръжията на многофункционалния изтребител Су-57 в Сирия, в военен тест са били тествани и ударният вертолет Ми-28НМ и безпилотен летателен уред „ Амблетс “ във версията за офанзива.

Министърът на защитата съобщи, че сега в Сирия съветската авиация прави приблизително два или три полета дневно, с цел да организира разузнаване, както и да обезпечава въздушна поддръжка на сирийската войска.

Шойгу напомни, че през 2015-2017 година, по време на интервенция, съветските самолети са правили приблизително 80-90 полети дневно.

Говорейки за дейностите на съветската противовъздушна защита в Сирия, министърът на защитата а Русия съобщи, че през 2019 година противовъздушната защита е унищожила 53 дрона и 27 системи за многократна изстрелване на ракети, които терористите са изстреляли по съветски цели. В същото време, съгласно министъра, всички съветски военни уреди са надеждно покрити от система за противовъздушна защита и системи за електронна война.

Превод: Поглед.инфо
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР