Екипажът на потъналата в Баренцово море атомна подводница Лошарик е

...
Екипажът на потъналата в Баренцово море атомна подводница Лошарик е
Коментари Харесай

Спазването на ръководство е погубило екипажа на руската подводница

Екипажът на потъналата в Баренцово море атомна подводница " Лошарик " е могъл да се избави в цялостен състав, само че е предпочел да работи съгласно признатото във военно-морския флот на Русия " Ръководство за битка за живучест ", за чието нарушаване се носи наказателна отговорност. 
По данни на " Коммерсант " подводничарят е задължен да остане в този отсек, където го е заварил пожарът. Според изданието моряците до последно са се борили за живучестта на станцията, като са изразходвали всички налични средства на борда в гасенето на пожара. 
Командирът е заповядал да се изтеглят всички, които не вземат участие в гасенето на пожара . Това са били 6 моряци, а на подводницата са останали 10 офицери. Не е допустимо да се възпроизведат дейностите им, защото всички те са починали.
Една от евентуалните аргументи за пожара е гърмеж на литиево-йонна акумулаторна батерия съветско произвеждане, която е била сложена на подводницата в подмяна на украински сребърно-цинкови акумулаторни акумулатори.
Припомняме, че на 1 юли в Баренцово море аварира съветска атомна подводница от план 10831 АС-31 " Лошарик " на министерството на защитата. По публична информация екипажът се е занимавал с измервания. Загинаха 14 души.
Вижте повече детайлности за трагичния случай в материала ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР