Екипажът на Neverest Стефан и Максим Иванови, които се опитват

...
Екипажът на Neverest Стефан и Максим Иванови, които се опитват
Коментари Харесай

“Вълни-перални машини” не успяха да уплашат смелите авантюристи Стефан и Максим

Екипажът на Neverest Стефан и Максим Иванови, които се пробват да прекосят Атлантическия океан с гребна лодка, към този момент са минали почти 1/4 от планувания преход. Вчера те се сблъскаха с “върни - перални машини”, които обаче не ги уплашиха.

“Ден 16 - До тук изминахме 800 морски благи (~ 1500 км) - почти 1/4 от нашия плануван преход на океана. Това ни дава вяра и убеденост, че бихме могли сполучливо да стигнем до края.
Вчера гребахме във ветрове от 20-22 възела и във " талази - перални машини " - когато живяхме в Бразилия, по този начин локалните сърфисти назоваха талази, които прииждат от всички страни. През деня се справяхме, макар че понякога на палубата връхлетяваха талази, само че през нощта хвърлихме парашутната котва и се затворихме в кабината.

Нощта беше дълга и съвсем безсънна, вълните блъскаха лодката от всички страни и се разбиваха на палубата. Трябваше да държим люка затворен и вътре стана извънредно горещо. На сутринта установихме, че линията за добиване на парашутната котва, е откъсната. Щифтът беше изпаднал. И по този начин, още веднъж трябваше да издърпаме 80 метровата съществена линия на котвата дружно с отворения парашут. Този път при мощни ветрове и 2-3 м талази.

През същата нощ мощно назад течение ни върна на север към 7морски благи, макар ветровете от 15-22възела идващи от североизток. Явно това течение беше повода да се движим по-бавно денем - чудихме се дали нещо не се е прикрепило към дъното на лодката”, споделиха Стефан и 16-годишният му наследник Стефан във “Фейсбук”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР