Екипажът на Международната космическа станция (МКС) търси източника на бензол

...
Екипажът на Международната космическа станция (МКС) търси източника на бензол
Коментари Харесай

В руския модул на МКС търсят източника на токсичния бензол

Екипажът на Международната галактическа станция (МКС) търси източника на бензол в атмосферата на станцията. Проверява се съветския модул „ Звезда “ благодарение на американска инсталация AQM за проучване на качеството на въздуха, заяви НАСА, представена от РИА Новости. От „ Роскосмос “ потвърдиха за измерването на равнището на бензол в съветския модул на МКС.
До края на седмицата следва да бъде разграничена атмосферата на съветския и американския корпус, с цел да се откри източника на бензола.
За увеличена централизация на веществото в атмосферата на галактическата станция, беше обявено през май от „ Роскомос “, като бе конкретизирано, че не надвишава допустимата норма и не съставлява опасност за екипажа.
Бензолът е безцветна течност със характерно сладникава миризма и има отровен и концерогенен резултат. Използва за произвеждане на медикаменти, пластмаси, синтетични гуми и бои.
Според ръководителя на Института по галактическа политика Иван Моисеев, представен от РИА Новости, повишението на концентрацията на токсичния бензол в атмосферата на Международната галактическа станция може да е обвързвано с провеждането на теоретичен опит с химикали.
„ Бензолът е органично съединяване, което може освен някъде на станцията да се съхранява или употребява, само че и да бъде получено вследствие на органична реакция. Възможно е при опит с химикали да е зародила непредвидена реакция - и ето източник на бензол “, разяснява Моисеев, представен от РИА Новости. По думите му, МКС е един „ огромен завод “, а нормално в цеховете участва химическо произвеждане, в което непрекъснато се случват течове. „ Това е огромна структура, където доста сгъстени газове и течности могат да се изпаряват и да изтичат “, разяснява той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР