Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Недялко Сивов се

...
Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Недялко Сивов се
Коментари Харесай

Пълен със събития ден за Ангелов и Сивов на рали Сърбия

Екипажът на " Мегапорт Рейсинг " Мирослав Ангелов и Недялко Сивов се движи на втора позиция в генералното класиране на рали Сърбия и първи от тимовете за националния рали шампионат. Състезанието е годно и за Балканския рали трофей. От 49 екипажа в стартовия лист 16 са български.

В първата скоростна права Ангелов и Сивов с Skoda Fabia R5 отстъпиха с 8.3 сек на Дан Гиртофан и Марца Тудор, също с Skoda Fabia R5. Във втората " Силвър " родният екипаж победи румънците с 15.2 сек и излезе отпред в надпреварата с 6.9 сек. Организаторите анулираха третата скоростна права заради проблеми със сигурността по трасето.

След сервизирането Гиртофан съумя да вземе още веднъж " Мачков Камен " със 7.1 сек и поведе с 0.2 сек във краткотрайното класиране пред Ангелов. В " Силвър " 2 родният екипаж обаче удари бордюр и спука гума, което ги принуди да карат 10 км до финала.



" Решихме, че в случай че сменим гумата ще изгубим прекалено много време и карахме по този начин до финала. Не скърбя, макар че единствено 20 см ни делеше от чудесна борба за успеха с Гиртофан. Водим в борбата за националната купа. Колата се държи отлично и няма никакви провали от удара и карането на джанта ", разяснява Ангелов след края на днешния ден.

В шестата и последна за деня права Ангелов завоюва с 3.8 сек пред Гиртофан. Зад тях Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo 9 отпаднаха от надпреварата поради удар, а най-близо от екипажите, взимащи точки за родния шампионат, е Георги Василев със Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo 9), които са четвърти – зад турския екипаж Мустафа Чакал и Мехмед Колeолу.

Утре предстоят нови 6 спортни стадия с дължина 158.8 км, от които 60.9 км спортни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР