Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Skoda Fabia R5) спечели

...
Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Skoda Fabia R5) спечели
Коментари Харесай

Мирослав Ангелов поведе след първия етап на рали „България 2018” във Варна

Екипажът на „ Мегапорт ” Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Skoda Fabia R5) завоюва откриващата суперспециална права на рали „ България ” 2018 в курортния комплекс Албена. Лидерите в шампионата приключиха на шест десети пред тандема Димитър Илиев/Крум Дончев (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Осемкратният рали първенец, който бе в ролята на водач, до момента в който Дончев четеше записките, караше най-вече за публиката и все пак остана единствено на крачка от Ангелов. Първите трима, измежду които място откри и екипажът на „ АРТ Рейсинг ” Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo IX), приключиха в границите на 1,7 секунди.

Калин Бенчев и Александър Спиров (Subaru Impreza) предстоящо поведоха в група Е и макар че спънатото трасе не им даваше опция да разпрострат цялостния капацитет на автомобила, стигнаха до четвъртото място в генералното класиране.

Вторите във краткотрайното класиране в шампионата Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2) са отпред при колите с един двигателен мост, заемайки седмо място след първия стадий.

Подробно класиране (неофициално) може да видите тук: http://rallybulgaria.com/wp-content/uploads/2018/10/Results_SS01.pdf

 

Изказвания на водачите след I права на рали „ България ” 2018

Победителят в първата права на 49-ото рали „ България ” Мирослав Ангелов и навигаторът му Недялко Сивов не съумяха да участват на конференцията след финала. Лидерът в шампионата се извини с персонални аргументи. Пред медите обаче застанаха класираните на второ място Димитър Илиев/Крум и Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (Mitsubischi Lancer Evo IX), които допълниха топ 3:

„ Доволен съм от представянето и желая да благодаря най-много на публиката, която доста ни се радваше доста от самото начало – разяснява Илиев. – Опитвахме се да караме на несъмнено и да заобикаляме бордюрите. Крум беше напряко приказен като навигатор. Нека обаче не се заблуждаваме, същинското рали стартира едвам на следващия ден. Днес беше повече шоу за почитателите. Сигурен съм, че по правите ще бъдем доста бързи, само че ще се опитаме да се пазим от неприятности ”.

На собствен ред Дончев призна, че е позволил една неточност по време на целия стадий, както и че 5-годишното неявяване от надпревари се е отразило както на него, по този начин и на Илиев.

„ На моменти се чувствам, че не виждам пътя право пред мен, а проследявам за всички елементи в страни, което е съдбовно за един водач. Направихме проби с колата, само че нейните настройки са от преди доста години, тъй че нямам концепция какво да чакам от стадиите на следващия ден. Преди старта си говорихме, че би трябвало да бъдем деликатни, само че още след първите 200 метра разбрах, че няма по какъв начин да стане това. Митко кара на цялостна газ и няма по какъв начин да е иначе ”, описа Крум.

Третият в класирането – Йордан Атанасов, пък призна, че е бил сюрпризиран от отличното показване на Илиев и Дончев. „ Мислех, че от дълго време са ръждясали, само че се оказа, че не е по този начин. За мен е чест да се състезавам с тях, тъй като те ми бяха идоли, когато аз започвах да вземам участие в надпреварите. Като цяло съм удовлетворен от представянето ни през днешния ден ”.

Навигаторът Янаки Янакиев, който чудесно познава Митко Илиев, с който дълги години бяха един екипаж, беше сбит: „ Двамата се показват фантастично. Нашето каране няма да го разясня през днешния ден. Ще го направя след финала ни на следващия ден ”.

Рали „ България ” продължава през днешния ден от 9:30 часа с първото минаване на „ Аладжа манастир ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР