Екипaжът на кораба Вера Су бе въведен в Окръжния съд

...
Екипaжът на кораба Вера Су бе въведен в Окръжния съд
Коментари Харесай

Докараха моряците от Веру Су в Окръжния съд в Добрич

Екипaжът на кораба " Вера Су " бе въведен в Окръжния съд в Добрич, заяви Българска телеграфна агенция. Деветимата моряци дружно с представител на корабособственика чакат да бъдат разпитани от проверяващите в наличието на арбитър.

Процедурата е в границите на воденото досъдебно произвеждане и разпитите ще бъдат при закрити порти.

Преди да влязат, на един от моряците, по негово предпочитание, беше изработен бърз тест, който бе негативен.

По информация на Българска национална телевизия, те са поискали консулска отбрана.

Снощи, откакто бяха евакуирани от " Вера Су ", моряците - шестима турци и трима азери, бяха превозени до Каварна и настанени в общинския хотел, който от две години не работи, съобщи " Про Нюз Добрич ". За деветчленния екипаж е пуснато отоплението в хотела, а изхранването им е с кетъринг.

Управителят на болничното заведение в Каварна доктор Хамза Велиев разяснява, че всички са в доста положително здраве и нямат недоволства.

Представители на холандската компания, ангажирана със избавителната интервенция, пък направиха оглед на кораба от брега. Силният вятър и вълнението на морето, което доближава 3-4 бала, към този момент не разрешават разтоварването му.

Днес метеорологичните условия в региона на заседналия транспортен съд остават неприятни. През идните дни се чака още по-силно неспокойствие на морето.

Корабът към този момент е под управлението на български капитан, като на този стадий най-важният въпрос остава разтоварването на азотните торове. За да стартира то обаче, преди всичко би трябвало да се усъвършенства времето. Все още не са пристигнали и баржите от Италия, посредством които да стане разтоварването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР