Екипажът на кораб Ника Фортуна бедства в пристанище Варна -

...
Екипажът на кораб Ника Фортуна бедства в пристанище Варна -
Коментари Харесай

Моряци бедстват на пристанище Варна - Запад

Екипажът на транспортен съд „ Ника Фортуна " бедства в пристанище „ Варна - Запад " от началото на годината. Собственик на плавателния съд е съветска компания, която го е изоставила поради задължения. Корабът е арестуван във Варна порт, тъй като моряците не са получавали заплати с месеци, не са издължени и пристанищните такси.

Варна

Шестима от 9-членния екипаж към този момент са напуснали плавателния съд. Останалите моряци са без пари и храна. Неправителствени организации им оказват помощ да оцелеят.
Евгений Зинченко, монтьор на кораба " Ника Фортуна ": Сами си подготвяме храната, живеем на кораба, където няма положителни условия, претърпяваме някак. Христо Раев, юрист на бедстващите моряци: Очаквам, че нещата ще се влошат внезапно със започване на по-студения, зимен интервал, защото никой не им обезпечава храна, нямат горива за отопление. Така че занапред ни чакат тежки дни.
Собственикът на " Ника Фортуна " дължи пари и на Пристанище " Варна- Запад ".
Костадин Димитров-директор на Пристанище " Варна-Запад ": Корабът заема действително работещо корабно място, което ние не можем да използваме по предопределение и към момента не се вижда някакво решение на въпроса, като това е един повсеместен проблем на всички пристанищни оператори.
Бедстващи моряци нямат самообладание да се приберат вкъщи.
Евгений Зинченко, монтьор на кораба " Ника Фортуна ": Близките ни ни чакат у дома. Не съм виждал фамилията си повече от година.
Корабът " Ника Фортуна " плава под флага на островната страна Палау. Собственикът на плавателния съд е - Татяна Матвиевская, дължи на екипажа над 100 хиляди $. Моряците са подали тъжба в съда и чакат корабът да бъде продаден, с цел да могат да си получат заплатите и да се приберат при фамилиите си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР