Екипажът на кораб Ника Фортуна бедства в Пристанище Варна-Запад от

...
Екипажът на кораб Ника Фортуна бедства в Пристанище Варна-Запад от
Коментари Харесай

Моряци бедстват на пристанище „Варна

Екипажът на транспортен съд " Ника Фортуна " бедства в Пристанище " Варна-Запад " от началото на годината . Собственик е съветска компания, която е изоставила плавателния съд поради задължения, оповестява

Корабът е арестуван във варненския порт, тъй като моряците не са получавали заплати с месеци. Плавателният съд е дребен. Съставен е от девет души екипаж, които са руснаци и украинци.

Шестима от тях към този момент си потеглиха, а останалите трима моряци бедстват на пристанището без пари и храна. Помощ в оцеляването им оферират неправителствени организации и управлението на пристанището.

Христо Раев , юрист на бедстващите моряци разяснява, че казусът с " Ника Фортуна " е следващият с съветски кораби в български пристанища .

" Случаят е изключително тежък, защото моряците бедстват към този момент повече от година в българското пристанище и е на разположение цялостна липса на храна и гориво на борда на кораба. -->

Очаквам, че в зимния интервал тези тежести ще бъдат още по-сложни и бедственото състояние ще бъде в действителност съществено ", добавя Христо Раев..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР