Екипажът Димитър Илиев и Петър Стойчев спечели 50-ото юбилейно на

...
Екипажът Димитър Илиев и Петър Стойчев спечели 50-ото юбилейно на
Коментари Харесай

Автомобилист и плувец спечелиха рали България

Екипажът Димитър Илиев и Петър Стойчев завоюва 50-ото юбилейно на най-авторитетната автомобилна конкуренция у нас рали „ България “, заяви БНР. Втори на 10,1 секунди остана тандемът Мирослав Ангелов и Недялко Сивов. Трети на 2:07 секунди финишира румънският екип Дан Гъртофан – Тудор Мирца. И трите екипажа ръководят коли „ Skoda Fabia R5 “

Това е трета победа за Димитър Илиев след триумфите му през 2007 и 2012 година.Успехът е първи в автомобилният спорт за звездата ни в плуването и безспорен дебютант в автомобилизма Петър Стойчев. Така двукратният международен първенец в плуването в ледени води потвърди, че с каквото и да се захване става първенец, а уредниците на конкуренцията могат да се гордеят, че Стойчев е първия министър на спорта печелил автомобилно съревнование.

Победата за Димитър Илиев идва 6 години след последното му присъединяване в кръг от националния шампионат - рали Средна гора, след което той приключи спортната си кариера, с цел да започва предходната есен в партньорство с различен народен първенец - Крум Дончев, в предходното издание на българското рали от Европейския рали трофей.

 

„ Въобще не съм имал упования, че можем да победим в надпреварата. Петьо толкоз бързо ми четеше, че аз трябваше да последвам неговото движение и да не изоставам. Благодаря на Петьо, благодаря на всички хора, които ни поддържаха по правите. Страхотна аудитория, ужасно съревнование. Днес Миро Ангелов не устоя душевен на напрежението, позволи неточност, която на нас ни даде огромно преимущество и от там всичко беше решено “, това бяха първите думи на Димитър Илиев особено за БНР незабавно след края на конкуренцията.

„ В компанията на Митко се усещах доста умерено. Може би се прояви шансът на начинаещия – първо рали, първи подиум, първа победа. Щастлив съм, че Митко и аз ще останем в историята, като спечелили в 50-то юбилейно рали „ България “, най-престижното съревнование у нас. Искам да благодаря на уредниците, на общините във Врана и в Шумен, на кметовете, които отделиха време и запас да провеждат по този начин добре това 50-то юбилейно рали. Благодаря на всички екипажи-участници, на техните механици, на всички, които ни повярваха и застанаха зад нас и ни поддържаха. Благодаря за прелестният автомобил, благодаря на всички почитатели по правите “, добави навигаторът Петър Стойчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР