Екип от университета на Пенсилвания конструира уред, който с помощта

...
Екип от университета на Пенсилвания конструира уред, който с помощта
Коментари Харесай

Ново изобретение открива бактериите само за 30 минути

Екип от университета на Пенсилвания конструира апарат, който благодарение на микротехнологиите улавя клетките на бактериите, предава Франс прес.

Устройството, създадено под управлението на проф. Пак Кин Уонг, разрешава в границите на 30 минути да се дефинира наличието бактерии във взета проба. В същото време може да се види кои лекарства я унищожават, с цел да се откри нейната устойчивост. Ако се установи резистентност, тогава антибиотиците няма да имат резултат.

Подобни микробиологични разбори в наши дни лишават на лабораториите сред 3 и 5 дни, преди да излязат резултатите. Уринарните инфекции са измежду най-честите бактериални възпаления. " Въпреки това, 85 % от взетите проби се оказват отрицателни, акцентира Уонг. Новото устройство редуцира времето за разбор и ще бъде от огромна помощ на лекарите при назначението на лекуване ".
Новият апарат освен открива наличието на бактерии, само че може да дефинира и нейния вид съгласно формата на клетките й. Новата разработка може да се появи на пазара след 3 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР